Lietuvoje tai naujovė, tačiau užsienyje - itin populiarus namų dekoro aksesuaras. Populiarumą puikiai atspindi nuo šių lempučių kiekio lūžtančios eBay'ėjaus lentynos. (Ebay – tai vienas didžiausių internetinių varžytinių puslapių, jame galima rasti įvairių prekių). Pastebėję, kas yra mėgstama užsienyje, bet dar nėra įsitvirtinę Lietuvoje, pora nusprendė sukurti patrauklų ir pelningą verslą. Apie pirmuosius žingsnius versle, sunkumus ir ateities planus kalbame su Giedre.

- Kuo ypatingos šios lemputės?

- Tai yra apvalių ir padengtų medvilne lempučių girliandos. Kiekvienas kamuoliukas yra rankų darbo. Lemputės ypatingos tuo, kad jas uždegus, namuose kuriama šilta bei jauki atmosfera. Jos veikia kaip šviesos terapija. Atpalaiduoja, ramina, kartu sukelia šypseną.

Lemputės nėra vienodos. Kiekvienas klientas gali pats susikomponuoti girliandą iš mūsų turimų spalvų katalogo. Taip pat pasirinkti tinkamą jos ilgį: 20-ties, 35-ių bei 50-ties lempučių girliandą. Lempučių girliandos kaina 22 € ir 2 € siuntimas Lietuvos paštu. Nemokamai prekes galima atsiimti Kauno mieste. Populiariausios pastelinės, rudos spalvos lemputės, lietuviai ne itin dideli ryškių spalvų gerbėjai, jie linkę rinktis santūresnes.

- Kaip kilo mintis pradėti būtent tokį verslą?

- Šiuo metu studijuoju visai su šia sritimi nesusijusią specialybę – dantų technologiją. Tačiau visuomet svajojau apie savo verslą. Deja, vis trūko idėjų, laikas atrodė netinkamas.

Su vyru ir verslo partneriu Vyteniu keliaudami užsienyje pamatėme panašias lemputes ir supratau, kad jos galėtų būti tuo išsvajotuoju verslu. Pasidomėjome ir pamatėme, kad Lietuvoje tai naujovė, todėl iškart puolėme svarstyti įvairias galimybes. Iš pradžių gaminome lemputes patys, tačiau tokia gamyba nepasiteisino. Jei gamintume patys, apie dideles prekybos apimtis net nevertėtų galvoti. Tai labai ilgas ir sudėtingas procesas. Mes susiradome partnerius užsienyje, kurie gamina mums lemputes (gamintojų neatskleisti nenorėjo - DELFI).

Vyras dirba nuolatinį darbą susijusį su pardavimais, todėl labai prisidėjo ieškant verslo sprendimų. Jis – tikras derybininkas. Finansiškai prisidedame abu. Vyras kartu dalyvauja mugėse, pataria kaip bendrauti su žmonėmis. Aš darbuojuosi prie feisbuko paskyros, komunikuoju su pirkėjais. Manau, esame puiki komanda.

-Kaip ketinate plėstis?

-Pirmiausia norėtume atsidaryti elektroninę parduotuvę www.berrylights.lt. Planavome atsidaryti ir parduotuvėlę kokiame nors prekybos centre, bet paskaičiavome, kad daugiau pelno gautume iš internetinės. Taip pat planuojame savo girliandas siųsti į jau gyvuojančius butikus, kad žmonės galėtų nusipirkti jas iš karto, nereikėtų laukti. Aišku, jeigu gerai seksis pardavimai, mūsų asmeninė parduotuvė bus planuose.

-Kas labiausiai domisi Jūsų prekėmis?

-Dažniausiai mūsų lemputes perka jaunos šeimos ir moterys. Tačiau turime klientų vyrų, kurie pamalonina savo artimuosius mūsų uogomis. Kadangi šios lemputės Lietuvoje naujovė, vyresnio amžiaus žmonės į jas žiūri nepatikliai. Mugėse gali pastebėti jų įtarius žvilgsnius. Tačiau nevisi taip elgiasi, neseniai mugėje Klaipėdoje vyresnio amžiaus moteris nusipirko net dvi girliandas ir, kaip paskui rašė, liko labai patenkinta. Tikimės didesnio pirkėjų srauto per šventes, iš karto užsisakome daugiau prekių. Lempučių siuntimas iš mūsų tiekėjų užtrunka apie dvi savaites.

Sulaukiame žmonių susidomėjimo savo feisbuko paskyroje – Berry lights. Dalyvaujame mugėse. Paskutinė, kurioje dalyvavome vadinosi „Rudens gėrybės“,taip pat dalyvaujame labdaringuose renginiuose, festivaliuose, neseniai buvome Lofte Vilniuje. Artimiausiu metu dalyvausime parodoje „Moters pasaulis“ bei įvairiose kalėdinėse mugėse.

- Kokie sunkumai dažniausiai vargina jauną verslą?

- Didžiausias sunkumas, kaip ir daugumai pradedančių, pinigų trūkumas. Bet tikimės kad jau kitais metais, dėl sėkmingos prekybos, jo nejusime. Šiuo metu prekiauti labai padeda mano mama ir sesuo, pasikviečiu jas į muges, renginius, jos puikiai susitvarko su žmonių srautu. Tikimės, kad tai taps pagrindiniu mūsų pajamų šaltiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)