„Galiu pasakyti, kad šios prognozės tikrai nepasitvirtino. Šis sezonas – pirmasis, bet tikrai ne paskutinis. Naujovė pajūryje prigijo, „tuktukai“ išties populiarūs“, – džiaugėsi verslininkas.

Jis šiomis transporto priemonėmis susižavėjo, kai su žmona atostogavo Šri Lankoje. Važiuojant nedideliu, ant motorolerio bazės sukonstruotu taksi, kurį dengia tik stogas, o pro šonus švilpia vėjai, nesijaučia karščio.

Todėl verslininkas pradėjo svarstyti, jog „tuktukai“ gerai pasitarnautų ir vasarą Lietuvos pajūryje. „Išanalizavau rinką, sužinojau, kad Lietuvoje niekas tokių paslaugų neteikia. Susiradau, kas Europos Sąjungoje gamina „tuktukus“, kaip juos atsivežti į Lietuvą, kaip registruoti taksi įmonę, gauti leidimus dirbti ir startavome. Tenka pripažinti, jog šiemet pradėjome gana vėlai – per Jūros šventę. Tačiau skaičiuoju, kad per šį sezoną vienas „tuktukas“ vis tiek atsipirks“, – tikino pašnekovas.

Jo teigimu, investicija į verslą siekė dešimtys, bet ne šimtus tūkstančių eurų. Jis penkis „tuktukus“ parsivežė iš Italijos. „Aišku, jei būtų reikėję imti paskolą pirkti „tuktukus“, būtų buvę sunkiau, bet dabar išsiverčiau be jos. Dar viena problema yra darbuotojai. Žmonės nenori dirbti sezoninio darbo, nors pas mane ir atlyginimas gana geras, ir arbatpinigių vairuotojai gauna. Tikrai sunku rasti žmonių, bet kažkaip sukamės“, – dėstė H. Dalangauskas.

Jo idėją jau nusižiūrėjo ir kiti verslininkai. „Sulaukiau skambučio iš Vilniaus, žmonės nori sostinėje pradėti „tuktukų“ taksi verslą. Be to, Neringos meras Darius Jasaitis jau pareiškė, kad ir Nidoje turi važinėti tik „tuktukai“. Susitiksime, kalbėsime, matyt, pavyks plėsti verslą“, – vylėsi pašnekovas.

Jis neatmetė galimybės, jog kitam sezonui pirks daugiau „tuktukų“, nes turimų penkių gali ir nebeužtekti.

Jie dažniausiai poilsiautojus vežioja Smiltynėje, nuo Naujosios perkėlos iki jūros, nuo Senosios perkėlos iki Jūrų muziejaus. 

„Į „tuktuką“ telpa trys žmonės, todėl kelionė juo nėra brangi, bet labai egzotiška. Matyt, todėl paklausa yra tikrai didelė“, – samprotavo H. Dalangauskas.

Jis pasakojo, jog „tuktukus“ jau pamėgo ir vestuvininkai. Jie jau buvo išnuomoti kelerioms vestuvėms. „Per vienerias vestuves buvo užsakyti visi penki „tuktukai“, jais važiavo ir jaunieji, ir jų svečiai. Gražu pažiūrėti. Kai „tuktukai“ taip išnuomojami, tada nebegalime vežioti poilsiautojų, todėl ir svarstau, jog reikėtų įsigyti daugiau šių transporto priemonių“, – planais dalijosi H. Dalangauskas.

Jis ir kitus žmones ragino nebijoti naujovių. „Akivaizdu, jog žmonės yra ištroškę naujų dalykų, naujų paslaugų. Todėl nesvarbu, kad jus vadina kvailiais, surizikuokite, jei turite gerą idėją. Tai tikrai turėtų pasiteisinti“, – savo patirtimi rėmėsi verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)