„Vilnius Tech Park kick-off party” vakarėlyje smalsiausiems buvo aprodytos rekonstrukcijai ruošiamos patalpos bei preliminarios planuojamų erdvių vizualizacijos: būsimos darbo, poilsio, konferencijų, hostelio, valgyklos ir kitos erdvės.

„Džiaugiamės, kad projektas kasdien vis sparčiau juda pirmyn. Tokių darbo erdvių atsiradimas Vilniaus centre būtinas, kad startuoliai turėtų erdvės bendrauti ir bendradarbiauti, kad startuoliams draugiškame mieste kurtųsi daugiau naujų darbo vietų vilniečiams,“ – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai. 

Į darbų pradžios vakarėlį susirinkusiems startuoliams, potencialiems nuomininkams, vienas iš miestelio steigimo iniciatorių Darius Žakaitis aprodė, kur įsikurs jau patvirtinti „Practica Capital" ir „Startup Highway" su savo startuoliais, kur numatytas „Game Insight" žaidimų kūrėjams skirtas inkubatorius. Taip pat „co-working" Teo Hub erdvė, skirta net šimtui startuolių ir laisvai samdomų darbuotojų. Vakarėlio dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti patalpas, skirtas „Vinted“ ir Smart Vilnius laboratorijai.

Bendras miestelyje esančių pastatų plotas – apie 8 000 kv. m.

„Kuriame viso regiono technologijų traukos centrą, kur po vienu stogu įsikurs ir startuoliai, ir pradedantieji verslai, ir investuotojai, svečiai iš užsienio. Jaučiame didelį startuolių bendruomenės susidomėjimą ir manome, kad projektas jiems suteiks naujų galimybių, o tuo pačiu ir Vilnius taps patrauklesnis tarptautinėje erdvėje“, – sako Darius Žakaitis.

Savivaldybės kartu su startuolių akseleratoriumi „StartUp Highway“, rizikos kapitalo fondais „Practica Capital“, „BaltCap“, TEO ir kitais privačiais partneriais kuriamame miestelyje „Vilnius Tech Park” bus sukurta apie 800 darbo vietų.

Rugpjūčio mėnesį bus patvirtinti likusieji parko naujakuriai. Paraiškas svarstys projekto partnerių komitetas. Rekonstravus patalpas iki kitų metų vasario mėnesio, jose galės iškart pradėti dirbti apie 70 proc. visų naujakurių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)