Jau visai netrukus, birželio 29 – liepos 3 dienomis, viso pasaulio šiuolaikinė kultūra atkeliaus į Kauną, kiek trumpiau nei savaitei pavirsiantį muzikos ir meno centru. 5 dienų festivalis „Audra“ į miestą atpūs didžiausius šalyje elektroninės muzikos koncertus, parodas, mados pristatymus ir pasaulines premjeras. Tarp gausybės renginių – duoklė vizualaus meno bei garsinių patirčių mėgėjams. Unikalias patirtis ir pasąmonės keliones dovanos „Nepatogus kinas“ ir „Diversion Cinema“, įsikursiantys pačioje Kauno miesto širdyje – duris po rekonstrukcijos atversiančioje M. Žilinsko dailės galerijoje.

Įtraukiančios VR patirtys nukels į kitą pasaulį

Išbandyti psichodelinę, emocingą ir įtraukiančią patirtį jau birželio 30 d. pakvies Virtualios realybės paroda. Nežemiškos erdvės, siurrealistiniai sodai ir magiškos vietos atsivers meno kūriniuose, kurtuose pasitelkiant naujausias technologijas. Trys virtualios realybės patirtys – „Conscious Existance“, „Strands of Mind“ ir „Peach Garden“, kvies leistis į pasaulį už žmogaus suvokimo ribų.

„Virtualios realybės patirtimi „Conscious Existance“ liaupsinu patį brangiausią gyvenimo pasiekimą – mūsų sąmoningą protą. Turime išlaikyti savo gebėjimą matyti pasaulį besidominčio, nustebusio vaiko akimis. Žiūrovas bus išsiųstas į kelionę sąmonės link ir pats pereis į atsipalaidavusią, dėkingą emocinę būseną,“ – apie patirtį atsiliepia režisierius Marcas Zimmermannas.

„Strands of Mind“ žiūrovą kvies paklysti paslaptingose ir magiškose, tačiau vienaip ar kitaip atpažįstamose vietose. Aukštos kokybės neriboto sudėtingumo vaizdiniai efektai nukels į psichodelinių kelionių karalystę. Sujungiant tris skirtingus pasaulius, bus sukuriama kažkas intensyvaus ir dar nematyto.

Pasivaikščioti siurrealistiniame persikų sode bus galima išbandžius patirtį „Peach Garden“. Įkvėptas garsiojo korėjiečių tapytojo An Gyeon (1350–1447) „Svajonės apie kelionę į persikų žiedų žemę“, kūrinys kvies į juslinę kelionę, neturinčią tikrosios pradžios ar pabaigos. Pasaulyje, kuriame nuolat bėgame paskui laiką, tai kvietimas klaidžioti ir mėgautis „tiesiog buvimu“.

Audio kūriniai ir projekcijos ant M. Žilinsko dailės galerijos fasado

Naktis su savimi atsineš ir daugiau unikalių patirčių. Birželio 29-30 d., temstant, pačioje miesto širdyje, kauniečiai ir miesto svečiai išgirs originalius audio kūrinius, subtiliai susiliesiančius su ant M. Žilinsko dailės galerijos fasado išryškėsiančiomis audiofestivalio „Banguoja“ vizualizacijomis.

Jaukioje erdvėje miesto centre suskambės tikros ir intymios istorijos identiteto, migracijos, ekologijos ir kitomis temomis. Tarptautinių ir vietos audio menininkų kūrinius bus galima išgirsti originalo kalbomis per belaides ausines, o jų subtitrai lietuvių ir anglų kalbomis įsilies į naktyje paskęstančias projekcijas.

Virtualios realybės patirtis išbandyti bus galima birželio 30 – liepos 3 dienomis. Garsinės patirtys klausytojų lauks birželio 29–30 d.

Šiuolaikinio miesto festivalio „Audra“ programą kartu su „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ bendromis jėgomis kuria jaunimo organizacija VšĮ „Kylantis Kaunas“, VšĮ „Freimas“ bei naktinio klubo „Lizdas“ komanda. Prie festivalio renginių prisideda ne tik tokios ilgametės institucijos kaip Pažaislio muzikos festivalis ar Kauno miesto kamerinis teatras, bet ir įvairūs partneriai iš Japonijos, Graikijos, Serbijos, Prancūzijos, Vokietijos, Estijos, Suomijos ir kitų Europos šalių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją