Unikali programa siūlo miestą pažinti per autentiškas patirtis: jūsų laukia rytas tarpukario apartamentuose, vietinio vedama netradicinė ekskursija ir kelionė vietovę pažįstančių, Kauno paslaptis atskleisiančių šoferių automobiliais. „Norime, kad miesto svečiai pajaustų dar neatrastą Kauno grožį, o miesto perliukų paieškotų mažiau žinomose gatvelėse ar rajonuose – pamatytų miestą tokį, kokį jį kasdien mato patys kauniečiai. Tai – puiki galimybė į miestą pažvelgti pro padidinamąjį stiklą“, – šypsosi programos sumanytojai.

Laidinis telefonas, vintažiniai indai ir Kauno panorama – rytas senoviniuose apartamentuose
Patefone besisukanti sovietmečiu paslapčia klausytos muzikos plokštelė, Art Deco kvepalų šleife skęstantys kambariai, senoviniai stalo žaidimai ir vintažinis puodelis kavos, geriamas žvelgiant į Kauno panoramą... „Tikėjausi, kad bus gerai, bet kad taip – tikrai ne“, – pasakoja išbandžiusieji nakvynę specialiuose teminiuose „Patirk Kauną“ apartamentuose.

Ši patyriminė viešnagė stipriai išsiskirs iš įprastos nakvynės šiuolaikiniuose viešbučiuose. Paliesti, pamatyti, užuosti ir net išgirsti laikotarpio atmosferą padės kruopščiai apgalvotos kambarių detalės: nuo autentiškų baldų iki laidinių telefonų ar laikmetį atspindinčių knygų.

Kauno svečiai gali pasirinkti iš kelių nakvynės vietų – pailsėti kviečia tarpukario architekto projektuota modernistinė vila bei 70-ųjų stiliaus butas Žaliakalnyje ir tarpukario stiliaus vila Panemunės šile. Belieka išsirinkti norimą kambarį ir pradėti kelionę laiku – autentiški apartamentai nejučiomis įsuks į skirtingus Kauno laikmečius.

Eiti ten, kur eina vietiniai

„Patirk Kauną“ siūlo pasinaudoti ir Kultūros konsjeržų paslaugomis. Šie žmonės – kauniečiai, nemokamai ir savo noru pasiryžę aprodyti gimtąjį miestą. Visi jie praėjo specialius mokymus ir pasirinko artimiausią temą, kuria norėtų pasidalinti ir su atvykusiais į Kauną. Konsjeržų vedamomis ekskursijomis jau pasinaudojo virš 200 smalsuolių iš Lietuvos ir užsienio. Jei jau pamatėte Laisvės alėją, užsukote į Kauno galerijas ir pasimėgavote siauromis senamiesčio gatvelėmis, metas leistis į mažiau žinomas miesto erdvės. Kultūros konsjeržai pasiruošę papasakoti apie Putvinskio gatvę, atskleisti Vilijampolės paslaptis ar net supažindinti su miesto tuneliais ir požemiais… Kauniečių lūpomis prabyla istorijos apie mylimiausius restoranus, vaikystės nuotykius ir rajonų legendomis tapusius akcentus.

Kaunas2022

„Ko gero, smagiausia matyti, kaip žmonės nustemba sužinoję dar negirdėtus faktus. Man gera pabendrauti, pasidalinti žiniomis ir tuo, ką myliu. Kaunas – mano gimtasis miestas, tad apie jį galiu papasakoti iš vietinio žmogaus perspektyvos“, – pasakoja Povilas, visus susidomėjusius kviečiantis paklaidžioti Kauno pilies prieigose ir iš arčiau pamatyti miesto bažnyčias.

Istoriją studijuojantis konsjeržas pasakoja, kad svetingumo programa naudojasi tiek patys kauniečiai, tiek žmonės iš kitų Lietuvos miestų ar užsienio. Pavyzdžiui, jau visai netrukus su Povilu patyrinėti miesto atvyks ir grupė iš Estijos mokyklos. Povilas pasakoja, kad užsimezgusios draugystės nenutrūksta iškart po ekskursijos: „Su viešnia iš Ispanijos pakalbėjome apie Žalgirio komandą, o apie gimtąjį miestą daugiau sužinoti norėjusi kauniečių pora, prie kavos puodelio papasakojo apie savo keliones ir aplankytus miestus. Šios ekskursijos – savotiškas apsikeitimas, iš kurio išeiname paaugę ir sužinoję kažką naujo.“

Kaunas2022


Kultūros šoferiai: pasivažinėjimas su Kauno kultūros gurmanu

„Patirk Kauną“ pagalvojo ir apie svečius, turinčius mažiau laiko, bet ne mažiau noro pažinti Kauną. „Kaunas 2022“ organizatoriai visiems skubantiems bei tiems, kurie nori pamatyti pėsčiomis sunkiau pasiekiamas vietas, siūlo išbandyti privatų turą automobiliu kartu su Kauno kultūros gurmanu. Šios iniciatyvos centre – už vairo besišypsantys kultūros renginių entuziastai, menininkai ir fotografai – vietiniai miesto žinovai, galintys pasidalinti ne vienu svarbiu patarimu. Šių įdomių asmenybių pasakojimai lydės visą kelionę ir užtikrins praturtinančią pažintį su miestu.

Kaunas2022

„Kaunas 2022“ renginių maratonas tęsiasi, o artėjanti vasara atneš kaip niekada daug koncertų, parodų ir spektaklių, tad svetingumo programa tampa vis aktualesnė. Netrukus įvyks ir antrasis „Šiuolaikinio mito trilogijos“ renginys „Santaka“, žadantis įspūdingą šou ant vandens bei visą savaitgalį truksiančius renginius.

„Kauno grožis slepiasi ne tik žymiausiuose pastatuose – dažnai kultūros perliukų reikia paieškoti mažiau žinomose detalėse. Pagalvojome, kad geriausia miestą pažinti per vietinių žmonių patirtį. Jie gali papasakoti ne tik apie Kauno architektūrą, bet ir kauniečių gyvenimą. Šių žmonių dėka, svečiams atsivers tikra, nesuvaidinta ir autentiška miesto dvasia“, – žada svetingumo programos kuratorė Marija Pulokaitė.

Pilną „Kaunas 2022“ renginių programą rasite www.kaunas2022.eu arba atsisiuntę mobiliąją programėlę „Kaunas 2022“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją