„Premjerės dėmesys mums, „Kaunas 2022“ komandai, yra labai svarbus. Nes jau rugsėjo pabaigoje visuomenei pristatysime pilną ateinančių metų programą ir jau labai laukiame atidarymo renginio 2022 m. sausio 22 dieną“, – teigė „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

Anot jos, visą pasirengimo titulo metams laikotarpį Vyriausybė bei Kultūros ministerija buvo patikimas ir stabilus partneris, leidžiantis sklandžiai pasiruošti momentui, kai Kaunas taps didžiausia Europos scena.

Kaunas galimybę gauti Europos kultūros sostinės titulą laimėjo 2017 metais. Kitais metais miestą ir rajoną užlies daugiau kaip tūkstančio renginių banga. Kartu su 80 partnerių organizacijų „Kaunas 2022“ komanda surengs daugiau kaip 40 festivalių, per 60 parodų, daugiau kaip 250 scenos meno renginių, iš kurių daugiau nei 50 premjerų, daugiau nei 250 koncertų. Visi jie – atviri visų Lietuvos ir Europos piliečių nuomonėms, diskusijoms, saviraiškai.

Vyriausybė, kartu su Kauno miesto bei Kauno rajono savivaldybėmis, yra pagrindiniai šio projekto finansuotojai, valstybės indėlis siekia dešimt milijonų eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)