2022-uosius, dar sukaustyti pandeminių ribojimų, vilniečiai pasitiko stebėdami varpinės bokšto instaliacijas, kurios simbolizavo metų ir laiko virsmą bei kvietė pasinerti į kelionę laiku. Nors Vilniaus savivaldybė ragino nesiburti, miestelėnai ir miesto svečiai viruso nepabūgo ir susirinko sveikinti vieni kitus su nauja metų pradžia.

O štai jubiliejinius 2023-iuosius Vilnius pasitinka jau be ribojimų ir dar didesnėje minioje, džiugesnėmis nuotaikomis, stebėdami naują įspūdingą vaizdo projekcijų pasirodymą ant Vilniaus varpinės bokšto. Tai – jau ketvirtoji moderni instaliacija, kuri Naujųjų išvakarėse pakeičia triukšmingus fejerverkus. Pastarųjų Vilniaus savivaldybė atsisakė dėl aplinkosauginių sumetimų, sekdama kitų Europos miestų pavyzdžiu.

Šiemet naujosios instaliacijos stebino ekspresija, nauju šviesų šou, bokšto formos ir tekstūrų transformacijomis, pasakojo miesto istoriją ir kvietė pasitikti artėjantį 700 metų Vilniaus gimtadienį.

Vilniečiai ir miesto svečiai šventine projekcija grožėjosi nuo gruodžio 31 d. 22.00 val. iki sausio 1 d. 01.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)