Kalėdinės eglės pastatymą koordinavęs vietos bažnyčios dvasininkas Jukka Holopainenas jau galvojo apie eglutės pašalinimą, tačiau istorija pasisuko netikėta linkme.

„Daugelis žmonių pradėjo sakyti, kad Kalėdų eglutė yra gana graži ir puikiai apibūdina Pihlajamäki rajono dvasią“, – sako J. Holopainenas.

Anot jo, statant eglę to nebuvo turima omenyje, tačiau idėja jam patiko: „medis puikiai perteikia tai, kas mes esame – taip pat linkę į kreivumą, o žvaigždė ne visai vietoje“.

Neįprasta kalėdinė eglutė susilaukė dėmesio ir buvo pastebėta žiniasklaidos.

Socialiniuose tinkluose netgi pasirodė speciali grotažymė #kuusie (eglės ir asmenukės žodžių sandūra), po kuria galima rasti asmenukes su Pihlajamäki Kalėdų eglute. Kai kurie žmonės atsinešė net savo žaislus.

Kalėdinei eglutei taip pat buvo suteiktas vardas Rauha (suom. taika).

„Sunku įsivaizduoti geresnę eglutę mūsų rajone. O Rauha yra geriausias vardas, atsižvelgiant į situaciją pasaulyje ir visas diskusijas aplink šią eglutę“, – sakė vietos gyventoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją