Dar lapkričio pradžioje, prasidėjus viešojoje erdvėje diskusijoms, ar karo ir infliacijos metais padoru išlaidauti kalėdinių miestų eglių grožio varžyboms, klausiau Lazdijų rajono savivaldybės merės Ausmos Miškinienės, kaip rajone bus sprendžiama ši dilema, kai norisi ir sutaupyti, ir šventę lazdijiečiams surengti. Tuomet savivaldybės vadovė išdavė paslaptį, kad šiemet Nepriklausomybės aikštėje pamatysime beveik pernykštę eglę.

„Turime nupirkę ne pirmus metus naudojamą metalinį karkasą, apkaišysime dirbtinėmis eglių šakomis. Net ir lazdyno riešutų dekoracijos liks tos pačios, tik paderinsime šviesas taip, kad vaizdas nebūtų visiškai toks pats“, – sakė merė.

Lazdyno riešutų motyvą lazdijiečiai aiškina kaip „miesto istorijos bei vardo dalį, naujos pradžios, sveikatos, pilnatvės ir gerumo ženklą“. Šventės organizatoriai skelbia, kad paramą Lazdijų kalėdinei eglei papuošti skyrė bendrovė „ORLEN Lietuva“, o savivaldybė jos papuošimui buvo suplanavusi išleisti 12 tūkst. eurų. Apsieita be lazerių ir fejerverkų, o scenoje koncertavo tik vietinio jaunimo kolektyvai ir jokių kviestinių popžvaigždžių.

Nuo pat ryto Nepriklausomybės aikštėje miesto gyventojus ir svečius džiugino skanumynų, dovanėlių bei amatininkų dirbinių mugė, o Kalėdų senelis kvietė į susitikimą vaikučius ir jų tėvelius. Mugėje tilpo tik 20 prekybos vietų, todėl pirmenybė buvo teikiama rajono mokinių mokomosioms bendrovėms, Lazdijų rajono bendruomenėms ir vietiniams prekybininkams, meno kūrėjo statusą turintiems tautodailininkams, amatininkams, kulinarinio ir tautinio paveldo produktų gamintojams, ūkininkams, kurie prekiauja savo gamybos produkcija.

Šalia papuoštos eglės, įsikūrė Briedžiuko kiemelis, kuriame šventiniu laikotarpiu vyksta įvairios kalėdinės edukacinės programos ir veiklos, Adolfo Ramanausko-Vanago aikštėje rajono įstaigos ir organizacijos sukūrė šventinių meninių instaliacijų parką, o prie Lazdijų kultūros centro sukasi magiška karuselė.

Pagrindinės Lazdijų rajono Kalėdų eglės įžiebimas tapo renginio „Pasaka miesto princesei“ kulminacija. Gerumu pasidalinti ir apsikabinti kvietė milžiniškas baltas meškinas, kuris simboliškai įkūnijo lazdijietiškų žiemos švenčių temą – „Apgaubkime vieni kitus Kalėdų gerumu“.

Lazdijų kalėdinė eglė

Nepriklausomybės aikštėje kalbinti lazdijiečiai neslėpė džiaugsmo, kad jų miesto eglė ir šiemet atrodo puikiai ir tik nedaugelis įžvelgė panašumų į pernykštę Lazdijų žaliaskarę.

„Man tai – gražiausia pasaulyje eglutė, nes jokios kitos dar nemačiau, tik per televizorių. Baikit, kas prisimins, kokia ji buvo pernai. Juk pirmiausiai šitas grožis kuriamas vaikams. O jiems vieneri metai yra ištisa amžinybė“, – samprotavo lazdijietė Irena.

„Pamatysit, jei kas surengs gražiausios eglutės rinkimus, tai Lazdijai vėl bus tarp lyderių, nes mes greitai susiorganizuojame balsuoti“, – išdavė sėkmės receptą savaitgalį grįžęs į gimtuosius Lazdijus kolegijos studentas Adomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją