Eglutę įžiebė pagal teatralizuotą B. Ferrero pasaką

Gruodžio 9 d. nuo 11 iki 19 val. miestelėnai turėjo progą savo gomurius palepinti kalėdinėje skonių ir amatų mugėje, o nuo 18 val. visų laukė teatralizuota pasaka „Stebuklingi raktai", sukurta pagal. B. Ferrero pasakos motyvus.

Įspūdingą reginį žiūrovams kūrė Akademijos kultūros centro šiuolaikinio šokio grupė „PerforMDance", klasikinio šokio grupė „Arabesque", vokalistės Vakarė Urbaitė ir Danielė Paužaitė bei „Studija 1212". Eglutės įžiebimo vakarą vainikavo atlikėjo Jurgio Brūzgos koncertas.

Pagrindinė eglė Kėdainiuose šįkart papuošta rakteliais, kaip teigia savivaldybės ir kultūros centro atstovai, jais atrakinami patys šilčiausi žmonių širdyse slypintys jausmai: gėris, ramybė, džiaugsmas, nuoširdumas, pagarba, pakantumas, svajonės ir daugelis kitų šiltų jausmų.

Mažųjų džiaugsmui – Kalėdų traukinukas ir apsilankymai Kalėdų senelio rezidencijoje

Kaip teigiama pranešime spaudai, gruodžio 10–11 d. nuo 15 iki 20 val., mažųjų švenčių dalyvių laukia pasivažinėjimai Kalėdų traukinuku Kėdainių senamiesčio gatvėmis. Traukinukas mažuosius keliautojus veš maršrutu Didžiosios Rinkos a.–Didžioji g.–Didžiosios Rinkos a. Kelionė traukinuku – nemokama. Tačiau tai ne vienintelė džiugi žinia mažiesiems ir jų tėveliams.

Miesto valdžia praneša, kad gruodžio 10–11 d. ir 16–18 d., nuo 16 iki 19 val., M. Daukšos viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje jauniausių žiemos entuziastų savo rezidencijoje lauks Kalėdų senelis. Čia kiekvienas turės progą išsakyti savo slapčiausius norus bei svajones ar padeklamuoti seneliui išmoktą eilėraštį.

Šventinį laikotarpį užbaigs kalėdiniu koncertu

Praūžus šventėms ir šiek tiek atsipūtus nuo šventinio šurmulio, Kėdainių kultūros centras ir Kėdainių miesto savivaldybė kvies visus kėdainiečius ramiai ir šiltai palydėti prabėgusias šventes. Gruodžio 30 d. 18.30 val., Kėdainių Šv. Juozapo bažnyčioje miesto gyventojų lauks Kėdainių kultūros centro kamerinio choro „Ave Musica" kalėdinis koncertas.

Ką aplankyti mieste?

Kalėdinę nuotaiką miestiečiams kurs ne tik šventiniai renginiai mieste, bet ir specialios dekoracijos bei instaliacijos. Tuos, kurie mėgsta pasivaikščiojimus ir gryną orą, organizatoriai kviečia užsukti į Kėdainių miesto parką, kuriame gruodžio 24–27 d., nuo 16 iki 24 valandos bus galima išvysti šviesų instaliaciją „Spalvų šokis", o besilankantiems Kėdainių senamiestyje, šventės organizatoriai siūlo aplankyti ne tik miesto žaliaskarę, bet ir Kalėdų prakartėlę, kurią bus galima rasti miesto rotušės kiemelyje iki pat sausio 6 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją