Kol vienos seniūnijos gyventojai liūdi dėl nukirstos eglės, kitoje seniūnijoje apsigyvenę vilniečiai jau vakar galėjo pasidžiaugti tos pačios eglės įžiebimo švente. Tiesa, Viršuliškės jau gruodžio 2 d. įžiebė savo eglę, tačiau ji – mažiau įspūdinga nei ta, kurią nukirto.

Savivaldybė su Grinčo etikete nesutinka ir sako, kad eglės nereikėtų pjauti, jeigu ne čia esantys šilumos tinklai.

Nuotr.: Edgaras Monkus

,,Dėl numatomos šilumos tinklų rekonstrukcijos teko nupjauti vieną eglę, kuri augo tiesiai virš šilumos trasos. Tačiau dar prieš ją šalinant buvo nuspręsta, kad eglė bus atiduota Karoliniškių seniūnijai, pasipuošti šventiniam laikotarpiui. Eglės šalinimo darbus atliko Vilniaus šilumos tinklai, kurie taip pat apsiėmė jos pervežimu seniūnijai", – pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Visgi gyventojai net ir šituo savivaldybės paaiškinimu liko nepatenkinti. Juk eglė augo daug metų ir niekam netrukdė. Savivaldybė ir šitam gyventojų skundui paruošė atsakymą.

Nuotr.: Edgaras Monkus

,,Šilumos trasos remontas yra būtinas, nes šioje vietoje vamzdynas yra smarkiai susidėvėjęs ir ne kartą fiksuoti defektai. Šiuo metu vyksta rekonstrukcijos projektavimo darbai. Įmonė patikino, kad deda visas pastangas išsaugoti medžius ir želdinius, tačiau šiuo atveju dėl būtino remonto ir vietos, kurioje augo eglė, jos išsaugoti nepavyktų", – pasakė Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas.

Nuotr.: Edgaras Monkus

Taigi eglė vis tiek negalėtų likti savo senoje vietoje. Visgi lieka pasidžiaugti, kad medis liko išsaugotas ir netgi tapo kitos seniūnijos šventiniu akcentu. Aplankyti ir pamatyti šventiškai papuoštą eglę galima Joensū skvere, Loretos Asanavičiūtės ir Sausio 13-osios gatvių sankirtoje.