Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, aukščiausias Lietuvoje apžvalgos bokštas iki šiol buvo apšviečiamas tik išskirtinėmis progomis. Pritaikius išmanų ir taupų LED apšvietimą, bokštas taps Birštono kelrode žvaigžde ir švies visomis savaitės dienomis: 6–8 val. rytais, 16–24 val. vakarais, o per Kalėdas ir Naujuosius metus – visą naktį.

Tradicinė Birštono 12 metrų aukščio žaliaskarė pasipuoš sidabriniais burbulais ir girliandomis, o šalia jos stovės net 2,5 metrų aukščio balerinos, šviečiančios arkos ir muzikinė dėžutė. Pasukus stebuklingos dėžutės raktelį, bus galima išgirsti gražiausias kalėdines melodijas, nusifotografuoti tūkstančio lempučių fone su šeima ir draugais. Birštono Kalėdų eglė bus įžiebta gruodžio 10 d. 17 val., o kurorto svečius ir gyventojus džiugins iki 2023 m. sausio 8 d.

Eglutės įžiebimo ceremonija prasidės kalėdiniu karavanu, kuris bus sudarytas iš šventiškai papuoštų elektromobilių ir Birštono kurorto simbolio – oreivių – kolonos. Elektromobiliai pasakų personažus, o vėliau ir Kalėdų Senelį, atveš tiesiai į šventės vietą – J. Basanavičiaus aikštę. Oreivių paradas kurorto gatvėmis padovanos įspūdingą ir tik Birštonui būdingą reginį – ugnies šou. Prie Kalėdų eglės vaikus ir suaugusiuosius džiugins kalėdinio cirko direktoriaus ir jo pagalbininkų pasirodymas. Šventės metu mažuosius ir jų tėvelius nemokamai veš kalėdiniai elektrobusai.

Simboliškai eglutės įžiebimo šventė pradės ir šventinių renginių bei pasiūlymų kurorte maratoną. Birštone visą gruodį skambės kalėdiniai koncertai, vyks parodos ir spektaklių premjeros. Paskutinį metų vakarą Birštone vainikuos Merūno Vitulskio koncertas „Atvira širdimi". Taip pat Naujuosius – 2023-iuosius – originaliai pasitikti kviečia kurorto sanatorijos ir SPA centrai.

Visą Birštono kurorto šventinių renginių ir pasiūlymų programą rasite čia.

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. Net 90 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje, o mineralinis vanduo, išgaunamas iš žemės gelmių, yra svarbiausias Birštono kurorto gyvavimo bei augimo skatintojas. Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Birštonas – tarptautinių sveikatinimo paslaugų kurortas Lietuvoje, garsėjantis unikalia gamta, Nemuno kilpų vingiais, mineraliniu vandeniu ir karališkomis šaknimis. Kurortas apdovanotas natūralios gamtos turtais: trykštančiais mineralinio vandens šaltiniais, gydomuoju purvu, švariu oru ir palankiu sveikatai klimatu. Kurortas didžiuojasi Europoje pripažintu ir vertinamu mineraliniu vandeniu, kurio sudėtyje yra daug bromo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją