Į Teatro aikštę gruodžio 10-ąją žmonės ėmė rinktis gerokai iki teatralizuotos eglės įžiebimo šventės pradžios. Sniegu Klaipėdą išdabinusi žiema papuošė ir natūralią eglutę.

Jau dieną vietos gyventojus ir miesto svečius, kurie nepabūgo šaltuko, į pagrindinę miesto aikštę subūrė mugės prekeiviai. Kas užsuko pasidairyti, kas – pasmaguriauti, o kas – dovanų paieškoti ir, be abejo, apžiūrėti dar nesuspindusios žaliaskarės.

Šeima su sūnumi sako ne kasdien ateinantys į įžiebimo šventę, tačiau labai patinka įžiebimo akimirka. „Stengiamės nepraleisti, bet ne visada pavyksta“, – sako moteris.

Termosu arbatos „apsiginklavusi“ šeima patikino, kad jiems tai labai miela tradicija – nuo įžiebimo pradėti Kalėdų laukimą.

Vaikai teigė, kad labiausiai laukia Kalėdų senelio, o apsnigta eglė pati gražiausia, be to, tai reiškia, kad jau greit gaus dovanų ir skanumynų.

Vakaro magijos laukimas prasidėjo teatralizuotu reginiu „Atgal į ateitį“. Net du gimtadienius minintis uostamiestis pakvietė pakeliauti laiku. Klaipėda šiais metais švenčia 770-ies metų gimtadienį. Dar viena data bus minima jau netrukus – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metis. Tad istorinės asmenybės, tapusios aikštėje ir prie ekranų susirinkusių gidais, papasakos daug įdomybių apie pajūrio kraštą.

O koks gi eglutės įžiebimas, jei neužsuks Kalėdų Senelis? Jo namuose laukiantys mažieji noriai dalijosi savo svajonėmis.

Eglutės įžiebimo šventėje smalsuoliai išvydo ne tik papuoštą žaliaskarę. Instaliacija „Žvaigždės virš jūros“ visą Teatro aikštę užliejo magijos kupinu skliautu ir žvaigždžių šviesos spindesiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)