„Feisbuke pamačiau Viršuliškių eglę ir negaliu atsistebėt, kokią čia šluotą pastatė. Ar Šimašiui ne gėda? Ar Viršuliškių gyventojai tik tokios eglės nusipelnė? Jau geriau iš viso nieko nebūtų puošę. Yra eglė miesto centre ir gana. O čia pastatė kažkokią baidyklę. Žmonės gražesnes savo kiemuose papuošia. Nu šiemet Vilnius nepaliauja stebinti“, – pasipiktinimo neslepia vilnietis Tomas.

Jam antrina Viršuliškių gyventoja Rasa: „Matėm ir realybėj, švelniai tariant geriau jokios negu tokia“, – sako moteris.

Pamatę Viršuliškių žaliaskarės nuotrauką, stebėtis nepaliovė ir Feisbuko komentatoriai, eglutė kaip mat susilaukė keliatūkstantinės reakcijos soc. tinkle ir šimtų komentarų: „Na kas per aklas, ar girtas statė eglę, ne darykite gėdos Viršuliškių bendruomenei. Gėda į tokią kalikatūrą žiūrėti“, – rašė viena internautė. Visgi, didelė dalis komentatorių ne tik gyrė eglę, bet ir negailėjo liaupsių iniciatyviai Viršuliškių bendruomenei.

„Žmogus taip pat būna gražus ir nelabai, svarbu, kad šviestų iš vidaus, kaip ir ši eglute, ji irgi nori būti graži. Nebūkim materalistais. Šaunuolė bendruomenė!“, – diskusijon įsitraukė moteris. „Paprasta, kiemo eglutė, papuošta, tvarkinga, už dyką svarbiausia, kas ką turėjo tą ir užkabino, nuostabu“, – komentavo kita internautė.

„Kokio lieknumo, tikra manekenė ant podiumo. Originali, miela, šilta savo natūralumu“, – po eglutės nuotrauka komentavo vyriškis. „Labai liekna, madinga. Trūksta tik besmegenio šalia storo. Saugumui“, – šmaikštavo kita komentatorė.

„Šauni bendruomenė! Susibūrė ir padarė. O kažkas, kurie linkę peikti, net užpakalio nuo sofkutės nepakelia“, – komentavo dar viena internautė.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas Delfi tikino, kad ši žaliaskarė – vietinės bendruomenės iniciatyva, o eglutė dar, tikimasi, augs ir platės, tad vaizdas kasmet keisis:

„Ši eglutė prieš kelis metus buvo pasodinta Viršuliškių bendruomenės iniciatyva būtent tam, kad ją būtų galima puošti šventiniu laikotarpiu. Anksčiau seniūnija puošdavo kitą eglę, tačiau priėjimas prie jos gyventojams – o ypač vaikams – nepatogus, nes ji prie pat pastato. Taigi bendruomenė su seniūnijos pritarimu nusprendė imtis tvaraus sprendimo ir užsiauginti eglę, o ne atsivežti nukirstą. Eglė augs ir tikimės, kad kasmet vis labiau džiugins bendruomenę.

Eglutės sodinimas finansuotas per Bendruomenės projektų programą. Ji papuošta Viršuliškių bendruomenės turimais žaisliukais. Seniūnija rūpinosi tik kalėdine šviečiančia girlianda“, – komentavo G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)