Pasirinko karkasinę eglę

Gruodžio 4 dieną prie Utenos kultūros centro įvyko eglės įžiebimo šventė. Čia uteniškių laukė šventinis renginys, koncertai, karuselės ir tradicinė mugė. Mažieji galėjo siųsti savo slapčiausius prašymus ir norus Kalėdų senelio įkurtame kalėdiniame pašte.

O ant miesto nusileidus prieblandai, miestelėnus ir miesto svečius džiugino pagrindinio šventinio laikotarpio atributo, 18 metrų Kalėdų eglės įžiebimas.

Pasak Utenos rajono savivaldybės atstovų, jau antri metai prie Utenos kultūros centro puošiama karkasinė eglė. Gyva eglė mieste puikuojasi Utenio aikštėje, o prie Kultūros centro formuojasi nauja tradicija puošti karkasinę eglę. Šiais metais buvo nuspręsta karkasą ne nuomoti, o įsigyti iš savivaldybės biudžeto lėšų. Eglės karkasas kartu su visomis dekoracijomis atsiėjo 30 tūkstančių eurų.

„Gyvų eglių puošyba yra gana ribota. Ją galima puošti įvairiais žaisliukais, lemputėmis ir žibintais. Ir viskas. O ant karkaso galima eksperimentuoti: įvairiai sudėlioti šakas, pasirinkti spalvą. Pernai visus uteniškius ir miesto svečius sužavėjo balta eglė. Šiais metais eglė kitokia – žalia, o jos viršūnės atsisėdo dviejų metrų angelas, laikantis žvaigždę“, – sako Utenos kultūros centro direktorius Erikas Druskinas.

Įžiebimo šventėje vaikus su gausia savo palyda sveikino ir Kalėdų senelis, o miesto valdžia tikisi, kad jis išpildys visų į šventę atėjusiųjų norus ir dovanos visiems tai, ko kiekvienas trokšta.

Pasipuošė ir prie Kultūros centro esantis Laimės skveras: jį apglėbė šviečiančių žvaigždžių kompozicijos.

Įvertinkite, kuri eglė gražesnė

Kasmet eglės sulaukia savo gerbėjų, bet atsiranda ir kritikų. Praėjusiais metais Utenos eglutė nušvito baltais atspalviais, šiais metais uteniškius ir miesto lankytojus ji stebina savo žalumu. Balsuokite, kuri eglė verta daugiau pagyrų.

Primename, kaip atrodė 2021-ųjų Utenos kalėdinė eglė:

Utenos miesto eglė 2021-aisiais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)