Ypatingą vakarą tauragiškiai ir miesto svečiai pakviesti stebėti kalėdinę animuotą pasaką Pilies sienų plyšiuose bei pasiklausyti Lauros Remeikienės, Irūnos Puzaraitės ir Mariaus Jampolskio atliekamų kūrinių.

Susirinkusieji pakviesti ir į mugę, kurioje vyko šventinė prekyba Tauragės rajono bendruomenių gamintais kalėdiniais gaminiais – saldžiais kepiniais, arbatomis, suvenyrais.

Šventinę programą buvo galima išvysti ne tik gyvai, bet ir nuotoliniu būdu. Tiesioginė transliacija vyko Tauragės rajono savivaldybės „Facebook“ paskyroje.

Eglučių alėja

Viena pagrindinių Tauragės miesto gatvių tradiciškai pavirto į Eglučių alėją, kurioje sužibo net 70 žaliaskarių. Kiekvieną iš šių eglučių puošė Tauragės rajono įstaigos, įmonės, bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos ir visi tie, kurie norėjo bei spėjo užsiregistruoti į Tauragės kultūros centro organizuojamą iniciatyvą.

Paskelbus registracijos pradžią visos eglutės buvo rezervuotos vos per valandą. Prie iniciatyvos prisijungę tauragiškiai eglutes puošė su jų veiklą atspindinčiais atributais, detalėmis ir šventiniais papuošimais.

Šventinė gruodžio mėnesio programa

Mieste šventinę nuotaiką kurs ne tik pagrindinė miesto eglė, eglučių alėja, gatvių ir pastatų papuošimai, bet ir įvairūs renginiai, kurie Tauragėje tęsis visą gruodžio mėnesį.

Jau antrąją eglutės įžiebimo dieną Tauragės Švč. Trejybės bažnyčioje skambės „Sekmadienio akordai“ (Klaipėdos brass kvintetas ir vokalinis kvartetas: R. Ulteravičiūtė, B.Ignatavičiūtė, T.Jakas, V.Kazlauskas (Programoje: Franz Gruber, Jacob de Haan, John iverson, John Rutter, George Gabriel, Povilas Čiurlionis). „Sekmadienio akordai“ skambės ir gruodžio 11 d. (Palangos orkestras „Kalėdinės muzikos valanda" (dirigentas Egidijus Miknius) bei gruodžio 18 d. (Ansamblio „Chiaroscuro“ muzikinis pasakojimas „Stebuklai: Marija ir Eucharistija").

Gruodį Tauragėje numatytas „Šeimadienis“ Kartų parke, kalėdinis šeimų bėgimas Pilies aikštėje, spektakliai vaikams, Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestro ir Tauragės gospel choro „Gloria“ koncertas, didžioji Kalėdų mugė, kalėdinės edukacijos bei kiti renginiai.

Pirmą kartą į Tauragę atvyksta ir kalėdinis traukinukas, kuris mažuosius Tauragės gyventojus džiugins gruodžio 16-18 dienomis.

„Kalėdinis traukinukas veiks gruodžio 16-18 dienomis, nuo 15 iki 20 valandos. Jo maršrutas suplanuotas taip, kad vaikai pamatytų kuo daugiau šventinių miesto akcentų. Traukinukas pradės važiuoti nuo Savivaldybės administracijos pastato ir toliau judės pro pagrindinę miesto eglę, šventinę eglučių alėją ir kitus miesto papuošimus“, – sakė Tauragės rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Šarūnė Stasytienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją