Visą dieną ir vakarą, iki pat Kalėdų eglutės įžiebimo renginio pabaigos J. Basanavičiaus aikštėje tęsėsi šventinė mugė, kurioje miestelėnai neskubėdami dairėsi skanėstų ir dovanų. Teisė rengti mugę Marijampolėje šiemet buvo patikėta bendrovei „Mugių centras“. Vieta amatininkams, tautodailininkams ir maisto gamintojams mugėje kainavo 49 eurus, jos dalyviai privalėjo prekiauti tik iš baltų palapinių ir naudoti ekologiškas alternatyvas plastikiniams indams bei pakuotėms.

Marijampolės Kalėdų eglutės įžiebimo šventėje nestigo įvairių netikėtumų ir geros nuotaikos. J. Basanavičiaus aikštėje susirinkusią smalsuolių minią linksmai pajudėti kvietė vaikų chorai „Vyturėlis“ ir „Kotita“, visus sveikino Kalėdų senelis, vaikus viliojo atrakcionai ir kalėdinis paštas.

Nepamirštamą reginį aikštėje kūrė lazerių šou, o svarbiausią šventės akimirką, kai visų žiūrovų žvilgsniai nukrypo į nušvitusią žaliaskarę, dangų virš miesto apšvietė įspūdingi fejerverkai.

„Marijampoliečių ir miesto svečių pagrindinėje aikštėje laukia įspūdinga kalėdinė eglė. Šį kartą eglutė turi tai, ko dar mūsų mieste nėra buvę, kad geros emocijos netrūktų ir mažiems, ir dideliems. Taip pat norėjosi, kad su eglės įžiebimo šventinė nuotaika niekur neišnyktų, todėl paprašėme Kalėdų senelio aikštėje įkurti savo rezidenciją, kurioje jis priims mažuosius ir kurioje vyks įvairios kalėdinės dirbtuvėlės. Šiemet vėl visus džiugins eglučių alėja Poezijos parke, o prieš Kūčias prie eglutės įsikurs romantiškos ledo skulptūros. Mažuosius auginančių tėvelių šiemet lauks dar viena nauja akcija – vaikų vežimėlių šventinis puošimas. Padedami dizainerio tėveliai dirbtuvėlėse galės kalėdiškai pasipuošti vaikų vežimėlius, fotografuotis, dalyvauti konkurse ir laimėti profesionalias šeimynines fotosesijas“, – pasakojo Marijampolės miesto savivaldybės meras Povilas Isoda.

Kalėdų eglutė marijampoliečius džiugins iki sausio 7 dienos, o mieste, pasak organizatorių, netrūks šventinių linksmybių ir veiklos iki pat Naujųjų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją