Miestiečiai patenkinti

„Mano manymu, tai – puiki vieta. Bus ir Kukiškių kalėjimui šioks toks išnaudojimas ir manau čia visai patogi miesto vieta, kurią galima pasiekti viešuoju transportu. Labai gražiai viskas įrengta“, – kalbėjo į gruodžio 1-ąją į čiuožyklos atidarymą atvykę jaunuoliai.

Vilnietė svarstė, ar tokia vieta išties tinkama čiuožyklai, tačiau laukdama eilėje prie ledo arenos džiaugėsi galimybe iš spintos ištraukti dulkėjančias pačiūžas.

„Mes pirmą kartą, kol kas negalime įvertinti, bet šiaip viskas gražiai atrodo“, – pridūrė į Vilnių atvykę svečiai.

Grupės „ba.“ narys atlikėjas Benas Aleksandravičius svarstė, ar turės laiko po ilgai trunkančių repeticijų atvykti čiuožinėti, o ir minėjo, kad nenorėtų susilaužyti rankos. Tačiau džiaugėsi, kad ši pramoga atgijo praktiškai nuosavame kieme. Čia jis su savo grupe kasdien leidžia laiką Lukiškių kalėjimo patalpose įkurtoje studijoje.

„Aš manau, kad Lukiškių kalėjimas turi tokias dvi stovyklas. Vieni sako, kad labai keista, jog ten, kur žmonės kalėjo, dabar kiti švenčia ir klausosi muzikos. Todėl manau, kad su čiuožykla bus taip pat – vieni turbūt sakys, kad čia netinkama aura gerai leisti laiką, o kiti erdvę išnaudos kitaip. Žinote, čia yra standartinis pasidalinimas į kairę ir į dešinę“, – svarstė jis.

Organizatoriai tikisi, kad erdvės įgaus gyvasties ir žiemą

Lukiškių kalėjimo erdvės per pastaruosius keletą metų tapo kultūros traukos centru. Buvusio kalėjimo erdvėse šiandien darbuojasi ir kuria daugiau nei 350 menininkų. Čia ištisus metus vyksta koncertai, mados ir dizaino renginiai ir dar daug įvairių veiklų, kurios pritraukia ne tik lietuvių, bet ir pasaulio dėmesį. Kalėjimo erdvę antram gyvenimui prikėlę verslininkai džiaugiasi, kad žiemos laikotarpiu ji išliks tokia pat gyvybinga, kaip ir vasarą.

„Vasarą ši vieta yra kupina veiksmo, koncertų ir renginių. Praėjusių metų žiemos patirtis parodė, kad žiemą Lukiškės truputėlį aprimsta, apmiršta. Jau praeitą žiemą mums kilo klausimas, kokią pramoga čia galėtume sukurti. Nusprendėme, kad tai – čiuožykla. Kilo idėja pasiūlyti miestui ir bendradarbiaujant mūsų viename iš kiemų atidaryti Vilniaus ledo čiuožyklą“, – sako „Lukiškių kalėjimo 2.0“ vadovas ir konversijos bendraautorius Povilas Oželis.

Šių metų čiuožyklos plotas – beveik 600 kvadratinių metrų, o ledo storis sieks iki 8 centimetrų. Kaip pasakoja P. Oželis, įrengti tokią čiuožyklą nėra menka užduotis – pasiruošimas truko ne vieną dieną, o pasiekti norimą rezultatą prireikė didelės komandos žmonių ir ne vienos savaitės darbo.

„Iš vienos pusės, ši vieta yra gana dėkinga įkurti ledo čiuožyklą, nes ji turi visą infrastruktūrą: mes turime vandenį, elektrą, net ir personalą, kuris aptarnauja. Bet iš kitos pusės žiūrint – ledo čiuožykla nepasistato taip lengvai. Mes čia atvežėme 60 sunkvežimių smėlio, jį sutrombavome, paklojome kilimėlius, kuriais juda šaldymo skystis, o ledą klojome keletą savaičių. Tai iš tikrųjų didžiulis darbas buvo padarytas, kad turėtume šį projektą įgyvendintą čia“, – aiškina organizatorius.

Povilas Oželis

Veiks kiekvieną dieną iki pat vasario mėnesio

Čiuožykla kviečia ir vaikus iki 18 metų bei senjorus – bilieto kaina šiems asmenims – 4 eurai. Suaugusiems – 6 eurai. Atvykstantiems draugų kompanijoje bus sudaryta galimybė įsigyti 4 draugų bilietą. Trijų asmenų šeimai bilietas kainuos 10 eurų. Juos galima įsigyti internetu arba Lukiškių kalėjime esančioje čiuožyklos kasoje. Planuojama, kad „Vilniaus čiuožykla 2.0“ veiks iki pat vasario pabaigos.

„Kadangi ši čiuožykla yra pritaikyta bet kokiom oro sąlygom, ji turi stogą, šaldomą ledą, tai galime dirbti ir iki +10 laipsnių temperatūros bei lietaus. Ji gali ir veiks kiekvieną dieną“, – sako P. Oželis.

Čia kviečiami apsilankyti ne tik žiemos pramogų entuziastai, bet ir norintys pasinerti į gastronominę kelionę. Lankytojų lauks lauko ir vidaus kavinės, o gruodžio 8–11 d. vyks ir kalėdinė gastro mugė, praėjusiais metais sulaukusi labai didelio susidomėjimo.

„Bus virš 50 prekybininkų, kurie bus išsidėstę per visus Lukiškių pastatus ir kvies ragauti bei pirkti kalėdines dovanas, kurias galima dovanoti savo draugams ir artimiesiems“, – aiškina „Lukiškių kalėjimo 2.0“ vadovas.

Be to, čiuožyklos organizatoriai atkreipia dėmesį, kad čia visus tris žiemos mėnesius vyks įvairūs pasirodymai, užsiėmimai ir netgi profesionalios treniruotės.

„Ši vieta yra nuolat veikianti, kaip jau tikriausiai miestelėnai žino, bet apart to, atidarius šią ledo areną, ledo čiuožyklą, galime pasakyti, kadangi mes ir patys esame renginių organizatoriai, čia bus nemažai renginių: ledo pasirodymai, žaidimai, sporto renginiai“, – pasakoja pašnekovas.

Čiuožyklos darbo laikas:

  • I-IV 10.00 – 22.00
  • V-VI 10:00 – 23:15
  • VII 10:00 – 22:00
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)