Kalėdų laukimą, šventinę dvasią ir viltį simbolizuojantį simbolį – Kalėdų eglę – jau spėjome įvertinti Kaune ir Vilniuje. Netrukome nuteisti ir išteisinti, netgi suburti eglių palaikymo komandas. Vieni stojo į Kauno eglės palaikytojų gretas, kiti – Vilniaus.

Vilniaus eglė sužibo šeštadienį, o tokią minią žmonių šventiniu laikotarpiu Katedros aikštė matė seniai. Pasibaigus pandeminiams ribojimams, miesto svečiai ir miestelėnai įžiebė Kalėdų šventės simbolį.

Vilniaus Kalėdų eglė iš paukščio skrydžio

Lapkričio 25-ąją, kiek anksčiau nei Kalėdų eglės sužibo Kaune ir Vilniuje, aukšta žaliaskarė ėmė šviesti ir Estijoje – sostinėje Taline.

Miesto Rotušėje stūkso natūrali žaliaskarė, papuošta auksaspalvėmis lemputėmis ir auksaspalviais burbulais. O jos aukštis ir iš tolo matoma viršūnė miestelėnus ir miesto svečius džiugins visą šventinį laikotarpį.

Talino Kalėdų eglė

Iš pažiūros kiek panašį į Talino, Domo katedros aikštėje Rygoje sužibo dar viena natūrali eglė. Tai – viena iš dviejų pagrindinių miesto eglių, mat antroji įžiebta Rotušėje. Šįkart miesto valdžia pasirinko šiltas spalvas – auksaspalves lemputes ir raudonus burbulus.

Rygos Kalėdų eglė

Dabar atėjo laikas įvertinti ne tik Vilniaus ir Kauno, bet ir kaimyninių valstybių žaliaskares. Nors Vilniaus eglė it šventinis tortas simbolizuoja ne tik Kalėdas, bet ir Vilniaus 700-ąjį jubiliejų, savo grožiu ir akį traukiančiu dekoru niekuo nuo Lietuvos sostinės Kalėdų eglės nenusileidžia ir Talino bei Rygos šventinis medis. Tad kuri eglė paliko didžiausią įspūdį – Vilniaus, Talino ar Rygos?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)