Įvertino ir užsienio svečiai

„Atmosfera yra miela ir draugiška. Visus apėmusi šventinė nuotaika, be to, čia labai gražu, nuostabiai papuošta“, – sakė turistė iš Jungtinės Karalystės Sarah Harvey.

Kalėdiniame turguje galima įsigyti įvairiausių vietos amatininkų gaminių bei tradicinių šventinių gėrimų ir maisto produktų. Kaip rašo estonianworld.com, čia lankytojams prekybininkai siūlys pačių įvairiausių kalėdinių vaišių – nuo ​​troškintų raugintų kopūstų ir juodojo pudingo iki įmantresnių patiekalų, tokių kaip antiena ar elnienos antrekotas.

Miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę pirmą kartą apsilankyti ir „saldumynų namuose“ – čia bus kepamos cinamoninės ir kardamoninės bandelės pagal kepyklėlės „Krõbe Kakuke“ receptą. Bus galima skanauti ir visiems gerai pažįstamų meduolių ar mėgautis karštu vynu.

„Labai smagu. Žmonių ne per daugiausia. Didelis prekių asortimentas. Man čia patinka“, – įžiebimo šventės metu kalbėjo turistas iš Vokietijos Matthias Begelis.

Talino Kalėdų eglė

Kvies pamatyti daugybę renginių

2019-aisiais Talino turgus buvo išrinktas geriausiu kalėdiniu turgumi Europoje. Šiemet jame gausu kultūrinių renginių, susijusių su nacionaliniu palikimu, įsikūrusios ir dirbtuvės mažiesiems. Ant rotušės pastato bus rodomas audiovizualinis projektas „Time flies“, o šokėjai ir muzikantai iš visos Estijos šventinio sezono metu rengs pasirodymus specialioje scenoje.

„Iš tikrųjų manau, kad tai pats gražiausias kalėdinis turgus pasaulyje, nes yra truputį sniego, bet gana šilta, ne –20. Yra į ką pasižiūrėti, galima smagiai praleisti laiką, nupirkti dovanų, pasimėgauti muzika ir draugų kompanija. Čia ateiname tiesiog pasivaikščioti“, – pastebėjo Talino gyventoja Tiiu Jarviste.

Vis dėlto, derėtų nepamiršti ir pagrindinio šventės atributo – Kalėdų eglės. Štai estai tvirtina, kad Talinas yra pirmasis Europos miestas, kuriame viešoje vietoje buvo papuošta eglė. Remiantis legenda, pirmąją Kalėdų eglę į Taliną 1441 m. atgabeno Juodagalvių brolija. Tai buvo pirklių asociacija, veikusi Livonijoje – dabartinėje Estijos ir Latvijos teritorijoje.

Šiandien miesto centre stūkso tikra eglė žaliaskarė, papuošta auksaspalvėmis lemputėmis ir auksaspalviais burbulais. O jos aukštis ir iš tolo matoma viršūnė miestelėnus ir miesto svečius džiugins visą šventinį laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją