Iki sostinės eglutės įžiebimo momento scenoje koncertuoja Merūnas, Jessica Shy ir Augustė Nombeko, Monika Linkytė, Vidas Bareikis, Eugenijus Chrebtovas, Erica Jennings, DJ Jovani, Mantas Jankavičius ir kiti.

Primename, kad šešias savaites truksiantis žiemos švenčių festivalis sostinėje prasidės šiandien, lapkričio 26-osios vakarą ir tęsis iki sausio mėnesio.

Įžiebiama Vilniaus eglutė

„Surengsime kuklesnes, bet ne mažiau šventiškas Kalėdas su tokia dvasia, kurią kiekvienas pajus mūsų mieste, gatvėse ir širdyse. Nepamiršime ir ukrainiečių – kviesime koncerto metu atverti širdis gerumui. Šviesaus laukimo dabar reikia kiekvienam, ir jis ateina – į kiekvieną miesto kampelį", – pranešime žiniasklaidai šią savaitę sakė Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.
Vienas iš esminių pasikeitimų nuo praėjusių metų, kad į Katedros aikštę sugrįžta tūkstančius žiūrovų suburianti šventė. Renginys prasidėjo – 19 val., ir iškart buvo aišku, kad miestelėnai išsiilgę šios ypatingos šventės – jau tokiu laiku buvo susirinkę gausybė žmonių.
Įžiebta Vilniaus eglutė

Delfi primena, kad šiemet dėl Vilniaus Kalėdų eglės kilo tikra drama, kai paaiškėjo, kad ji kainuos gerokai daugiau nei pernai. Paaiškėjus, kad savivaldybė šiemet nusiteikusi išlaidauti, sostinės meras Remigijus Šimašius ėmė tvirtinti, kad bus ieškoma būdų, kaip sutaupyti, esą bus siekiama atsisakyti tokio brangaus projekto ir eglė, anot jo, bus kuklesnė nei suplanuota. Tačiau tada tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas pažėrė kritikos R. Šimašiui. Jis teigė, kad realiu pinigų taupymu čia nekvepia. Galiausiai savivaldybėje sutarta taupyti kiek kitaip, vietoj dviejų pagrindinių žaliaskarių paliekant vieną ir atsisakant kai kurių kitų išlaidų. Skelbta, kad šių metų Vilniaus Kalėdų eglės kaina – 231 tūkst. eurų.
Praėjusiais metais sostinės eglės kaina siekė 89 tūkst. eurų. Vilniaus miesto savivaldybės taryboje svarstyta, ar kaina ne per didelė, kai kiti miestai Kalėdas švenčia kukliau. Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, jog šiuo klausimu jaučiasi dviprasmiškai.

„Aš labai būčiau už tai, kad eglė būtų labai maža ir su labai mažai labai lempučių, ir būtų daug jaukesnė, ir daug pigesnė palyginus su tuo, kas buvo. Bet, ačiū Dievui, miestas ne toks, kad vien meras viską sprendžia, turbūt yra komisija, apsisprendimai ir tvarka“, – tarybos posėdyje kalbėjo meras.

Eglutės trumpi įžiebimai kaskart socialiniuose tinkluose sulaukdavo nemenko atgarsio. Štai penktadienio vakarą, lapkričio 25 d., Katedros aikštėje, trumpam buvo vėl įžiebta busima Kalėdų eglė. Sužibusi pagrindinė miesto eglė soacialiniuose tinkluose žmonių buvo apibūdinta kaip trijų aukštų jubiliejinis šviečiantis tortas, papuoštas 700 žvakučių.

Vilniaus eglė

„Nusprendėme šių metų Kalėdų eglę paversti pagrindiniu gimtadienio, jubiliejaus akcentu, pagrindine puošmena, tai yra gimtadieniniu tortu. Tai bus gimtadieninis trijų aukštų tortas su 700 žvakučių“, – žurnalistams pirmadienį sakė eglutės kompozicijos kūrėjas, dizaineris Dominykas Koncevičius. Jau šį šeštadienį (lapkričio 26 d.) Katedros aikštėje Vilnius įžiebs pagrindinę sostinės ir visos Lietuvos Kalėdų eglę.

Kaip atrodys galutinis eglės vaizdas išvysime jau netrukus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)