Zrinjevaco parkas, Zagrebas

Zagrebe esantis Zrinjevaco parkas tampa tikra Kalėdų stebuklų šalimi: žibintai apšviečia medžių gatves ir nuostabias muges, kuriose gausu prekeivių, įsitaisiusių medinėse trobelėse, pardavinėjančių vietos menininkų darbus, kalėdinį maistą ir gėrimus. Būtinai išbandykite keptą „štrukli", pyragaičius su minkštu sūriu. Ban Josipo Jelačičiaus aikštėje stovi didžiulė Kalėdų eglė, kur groja gyva muzika, veikia čiuožyklos, išpuošti prekystaliai parkuose, aikštėse ir skveruose. Mugės vyksta visame mieste ir yra kaip Zagrebo Advento dalis, kuri trunka šešias savaites.

Mugė vyksta Lapkričio 26 d. – sausio 7 d.

Valkenburgo Kalėdų mugė, Nyderlandai

Įėjimas į šią Kalėdų mugę yra Cauberg kalvos papėdėje, kur prekystaliai yra virš žemės esančiuose tamsiuose ir niūriuose Valkenburgo urvuose. Viršuje turgus yra gana tradicinis, pardavėjai parduoda įprastus papuošalus ir niekučius, tačiau po juo – urvuose yra didžiausia Europoje požeminė kalėdinė mugė, esanti Gemeentegrot karjero marlų tuneliuose. Šioje 18-ojo amžiaus požeminiame karjere, kuri dabar paversta meno galerija, yra ryškiai apšviestos kalėdinės figūrėlės. Atsisiųskite programėlę į savo telefonus, kuri padės naršyti po šį Kalėdų nuotaikos labirintą. Bilietus reikia nusipirkti iš anksto.
Mugė vyksta lapkričio 18 – sausio 8 d.

Vilniaus Kalėdų mugės

Ravenna Gorge Kalėdų mugė, Švarcvaldas, Vokietija

Niurnberge ir Drezdene vyksta tradiciniai, didelio masto kalėdiniai turgūs, bet dėl kokybės, o ne kiekybės, išbandykite Ravenna Gorge kalėdinę mugę pietvakarių Vokietijoje. Daugelis kalėdinių mugių šiais metais didina savo ekologiškumą (energetikos krizė net verčia organizatorius pritemdyti šviesas) ir tai yra vienas ekologiškiausių kalėdinių renginių. Tarpeklyje po 40 metrų aukščio geležinkelio viaduku daugiau nei 40 medinių namelių prekiauja vietinės gamybos gaminiais, tokiais kaip ėriukų vilnos mezginiai ir rankomis raižytos medinės kaukės. Lankytojai turi nusipirkti bilietus internetu, o maršrutinis autobusas važiuoja iš Hinterzarten arba Himmelreich traukinių stoties.

Mugė vyksta tik penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, lapkričio 25 – gruodžio 18 d.

Paryžiaus naktinė mugė, Paryžius, Prancūzija

Paryžiuje yra daugybė neįprastų kalėdinių mugių, pradedant Stoties F Kalėdų turgumi, ir baigiant Lotynų Amerikos amatininkais. Paryžiaus naktinis turgus akcentuoja etišką vartojimą ir vietinių kūrėjų darbus. Jis yra Cité Fertile už La Grande Halle ir įkvėptas Azijos naktinių turgų, kuriuose daugiau nei 80 nepriklausomų pardavėjų parduoda ekologiškus produktus, tokius kaip Sable Vert papuošalai, kurie pagaminti iš išplauto jūros stiklo. Ekologiški kalėdiniai užkandžiai ir gėrimai patiekiami tokiuose kioskuose kaip „Calyce Cider Bar", mugėje groja vietiniai didžėjai ir muzikantai – čia nėra giesmių dainininkų.
Mugė vyksta gruodžio 17-18 d., bet gali būti pratęsta.

Miunsterhofo Kalėdų mugė, Ciurichas, Šveicarija

Visame Ciuriche vyksta kalėdiniai mugės, kurių bene populiariausias yra „Bellevue" mugė, kurioje rasite paprastų maisto prekystalių ir madingų restoranų patiekalų. Tačiau šiais metais reikia būtinai pabandyti Miunsterhofą – naujausią priedą su šūkiu „Iš Ciuricho už Ciurichą", kur visi pardavėjai yra iš šio Šveicarijos kantono. Mėgaukitės karštu vynu iš vietinės vyninės, nusipirkite vietinių dizainerių kojinių arba valgomų suvenyrų, pvz., Tsüri padažų, kad galėtumėte užpildyti savo kojines.

Mugė vyksta lapkričio 24–gruodžio 24 d.

Vilniaus miesto kalėdinė mugė, Lietuva

Vilniaus Kalėdų mugės

Kalėdinės mugės Vilniuje yra naujiena, daugelis jų atsirado pastarąjį dešimtmetį, čia siūlomas karštas vynas, šviežiai skrudinta gilių kava. Mugė yra šiuolaikiška savo pasiūlymais ir dekoru – ieškokite šiuolaikinių tradicinių Kalėdų dekoracijų ir šventinių vingių visame mieste. Miesto kalėdinėje mugėje sLoftas" meno centre yra vieta, kur rasite madingų švarkų, stambių papuošalų ir atvirą galeriją, kurioje pristatomi jauniejų miesto menininkų darbai. Jei norite padėti ir jaustis dar geriau, ateikite į Tarptautinį Kalėdų labdaros turgų, kuriame parduodamos dovanos, remiančios įvairias ne pelno organizacijas, ir kuris yra Katedros aikštėje, kur stovi didžiausia miesto Kalėdų eglė (viena įspūdingiausių Europoje).

Vilniaus Kalėdų mugės

Pagridinė mugė prasideda lakpričio 25 d. Labdaros turgus veiks gruodžio 3 d., „Uptown" kalėdinis turgus gruodžio 21–23 d.

Liseberg Kalėdų mugė,Geteborgas, Švedija

Tvariausiame pasaulio mieste, Geteborgo Lisebergo soduose ištisus metus vyksta meno renginiai, tačiau smagiausias (ypač vaikams) yra Kalėdų turgus, vykstantisLisebergo pramogų parke, kuris gruodžio mėnesį tampa žiemos stebuklų šalimi. Čia veikia čiuožykla, Kalėdų Senelio kaimas su elfų dirbtuvėmis, turgaus prekystaliai ir restoranas, kuriame patiekiami tradiciniai švediški Kalėdų patiekalai. Geteborgas šeštus metus iš eilės vertinamas kaip tvariausias miestas pasaulyje, todėl nenuostabu, kad 5 milijonai kalėdinių švieselių, apšviečiantys parką, yra varomi pačios Lisebergo vėjo turbinos.
Mugė veikia lapkričio 19 d.–gruodžio 30 d.

Berner Sternenmarkt, Bernas, Šveicarija

Pradėkite savo kalėdinio turgaus piligriminę kelionę istoriniame viešbutyje Schweizerhof Bern, pasimėgaukitės austrėmis ir šampanu šventiškai dekoruotame Jack's Brasserie, o po to eikite į šauniausią Berno Kalėdų turgų.„ Berner Sternenmarkt" siūlo panoraminius Šveicarijos sostinės vaizdus ir 80 kuruojamų prekystalių, kurie keičiasi kas savaitę visą gruodį. Čia parduodama nuo Šveicarijos gamybos muilo dozatorių ir kvapiųjų žvakių iš Mireno kaimo iki valgomų skanėstų iš Tanzanijos ir Balio.

Mugė vyksta lapkričio 24 d. –gruodžio 30 d.

Fulpmes Kalėdų mugė, Stubai slėnis, Austrija

Stubai slėnyje esantis Fulpmes, kur snieglentininkai išeina už Stubai ledyno trasų, yra mielas Kalėdų turgus, kuris ypatingas dėl čia esančio teatro po atviru dangumi. Į Theatre in der staden Zeit austrų šeimos renkasi prie žvakių šviesos pasimėgauti Krampu – liaudies pasaka apie pusiau ožką, pusiau demoną pabaisą, kuri baudžia neklaužadas per Kalėdas. Pačioje mugėje siūlomi įvairūs regioniniai produktai, paragaukite kiachl, tai yra saldus ir sūrus patiekalas iš marmelado ir raugintų kopūstų, valgomas tik per Kalėdas.

Mugė vyksta gruodžio 2, 3, 8, 9, 10 dienomis.

Vilniaus Kalėdų mugės

Fira de Santa Llúcia, Barselona, Ispanija

„ Fira de Santa Llúcia" yra tradicinis Katalonijos kalėdinis turgus su visais papuošimais, vykstantis Katedros aikštėje, kur galima pamatyti 20 apšviestų Kalėdų eglučių, Kristaus gimimo scenų, šventinėmis dekoracijomis išpuoštų prekystalių. Nuo 1786 m. ispanų šeimos čia susirenka pasiklausyti tradicinės muzikos, pabendrauti, paragauti kalėdinio maisto, įskaitant escudella, ypatingą šventinę sriubą. Vaikams svarbiausias yra milžiniškas rąstas, kuris vadinasi Caga Tió, jis būna pripildytas salduynų ir kurį vaikai sudaužo į šipulius.

Mugė vyksta lapkričio 25 d. – gruodžio 23 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją