Gyva eglė – Kalėdų simbolis

„Kokie svarbiausi papuošimai būna Jūsų namuose?" – tokį klausimą, anot pranešimo žiniasklaidai, „Lidl Lietuva" uždavė reprezentatyvioje gyventojų apklausoje, kurią įgyvendino kartu su rinkos tyrimų bendrove „Norstat". Į šį klausimą žmonės galėjo pasirinkti ne vieną, o keletą jiems tinkančių atsakymų. Žvelgiant į apibendrintus apklausos duomenis matyti, kad populiariausias namų puošybos elementas yra tradicinis – gyva eglutė.

„Tokie rezultatai nebuvo netikėti, gyva eglutė yra tikras Kalėdų simbolis. Ją namuose puošia net 43 proc. apklaustųjų. Toliau favoritų sąraše rikiuojasi dirbtinė eglutė, ją puošia kiek daugiau nei kas trečias Lietuvos gyventojas, o daugmaž kas ketvirtas namuose puošia eglės šakas", – sako „Lidl Lietuva" Rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

Z kartos pasirinkimas – dirbtinė eglė

Išskaidžius apklausos duomenis pagal amžių, išryškėjo ir kartų skirtumai. Amžiaus grupėje nuo 18 iki 24 metų, užtikrintai pirmauja dirbtinė eglė. Ją puošia kas antras jaunuolis. „Galima tik spėlioti, ar tokį sprendimą lemia finansiniai motyvai, kuomet vieną kartą nupirkta eglutė gali būti naudojama metai iš metų, o galbūt tokį pasirinkimą lemia ir jaunimo užsidegimas tvarumo idėjomis, siekiant mažinti vartojimą, ir vieną nupirktą daiktą naudoti kelerius metus iš eilės", – sako K. Mažeikytė.

Brandūs žmonės puošiasi gausiau

Apklausos rezultatai atskleidžia, kad vyresni žmonės yra linkę namus puošti gausiau. Ypač tai būdinga žmonėms 45–64 m. amžiaus grupėje, kurioje bendri namų puošybos rezultatai perkopė 100 proc. ir siekė atitinkamai 128 ir 129 proc. „Tokie rezultatai rodo, jog vyresni žmonės, vietoj to, jog rinktųsi ką puošti: ar eglę, ar jos šakas, dažnai namuose pasipuošia ir tai, ir tai", – sako prekybos tinklo Rinkodaros departamento vadovė.

Vyresni žmonės ne tik puošiasi gausiau, bet ir šventiniu laikotarpiu džiaugiasi labiau: į klausimą „Kas Jus šventiniu laikotarpiu erzina labiausiai?", žmonės, vyresni nei 45 m., atsakymo variantą „Niekas neerzina" rinkosi dvigubai dažniau, nei jaunesnės amžiaus grupės.

„Žvelgiant į tokius apklausos rezultatus galima pasimokyti iš vyresnių žmonių ir namus pasipuošus gausiau, šventiniu laikotarpiu erzintis mažiau", – su šypsena pataria K. Mažeikytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją