Kaunas jau puošiasi visu pajėgumu, mat pagrindinė miesto žaliaskarė įsižiebs jau šį penktadienį. Tiesa, Kalėdų dvasią skleis ne tik Kauno Rotušės aikštė, bene pagrindiniai šventiniai akcentai šiemet bus sudėti Vilniaus gatvėje, kuri ir atveda tiesiai prie miesto eglės.

Statoma kalėdinė eglutė Rotušės aikštėje (R. Tenio nuotr.)

Jau 14 metų pagrindine miesto puošmena besirūpinančiai menininkei J. Šmidtienei šiųmetę karališką temą inspiravo Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje matytas virtualios realybės filmas „Angelų takais“. Pasak autorės, žaliaskarė skleis jaukumą, šilumą ir viltį.

Statoma kalėdinė eglutė Rotušės aikštėje (R. Tenio nuotr.)

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šių metų eglutės įžiebimo šventės idėjos sukūrimas ir įgyvendinimas kainuos 176 tūkst. eurų su PVM, iš jų kiek daugiau nei 169 tūkst. eurų numatyta skirti miesto biudžeto lėšų, o beveik 7 tūkst. eurų turėtų padengti rėmėjai.

Statoma kalėdinė eglutė Rotušės aikštėje (R. Tenio nuotr.)

Tuo metu eglutės įžiebimo renginys Kaune kainuos daugiau nei pati Kalėdų eglė. Viešojo pirkimo konkursą, kaip ir pernai, laimėjo renginių organizavimo bendrovė „Lietuvis“, miestas šventei maksimaliai numatęs skirti beveik 170 tūkst. eurų su PVM.

Statoma kalėdinė eglutė Rotušės aikštėje (R. Tenio nuotr.)

Kalėdų eglė Rotušės aikštėje bus įžiebta penktadienį, lapkričio 25 dieną. Portalas „Kas vyksta Kaune“, vienijantis didžiausią kauniečių bendruomenę internete, kaip ir kiekvienais metais, laukiamą reginį transliuos tiesiogiai internetu, jį galima bus stebėti portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)