1. Kalėdiniai karalienės pietūs Bakingamo rūmuose

Kaip rašo townandcountrymag.com, daugybę metų likus savaitei iki Kalėdų karalienė rengdavo iškilmingus pietus. Tačiau neskubėkite ieškoti savo puošniausių rūbų – Bakingamo rūmuose vykstanti šventė skirta tik karališkosios šeimos nariams. Nors daugeliui šie pietūs lieka nematomi, dažnai galima išvysti nuotraukų, kuriose užfiksuoti į pietus ar iš jų vykstantys karališkosios šeimos nariai.

2. Viso sezono metu rengiami labdaringi kalėdiniai vakarėliai

Visiems žinoma, jog karališkosios šeimos nariai yra daugybės labdaros organizacijų globėjai. Šventiniu laikotarpiu jie skiria dar daugiau dėmesio tam, kad paremtų savo širdžiai artimiausius judėjimus, todėl rengia labdaringus kalėdinius vakarėlius.

3. Kalėdiniai atvirukai draugams iš viso pasaulio

Kaip ir daug kitų šeimų, monarchai taip pat siunčia šventines atvirutes. Kaip skelbiama oficialiame karališkosios šeimos puslapyje, karalienė Elžbieta viso išsiunčia 750 atviručių, kurias, pasak „Popsugar“, karalienė pradėdavo pasirašinėti nuo pat vasaros atostogų Balmoralyje.
Sandringamo rūmai ir Balmoralo pilis

4. Karalienės kelionė traukiniu į Sandringamo rūmus

Įprastai Kalėdų atostogas Vindzorai praleidžia savo namuose Sandringame, vos už 100 mylių į šiaurę nuo Londono. Kasmet karalienė paminėdavo šią progą keliaudama traukiniu į traukinių stotį Norfolke.

5. Princai žaidžia futbolą

Kaip praneša „Popsugar“, princas Williamas ir princas Harry Kalėdų išvakarėse mėgsta žaisti futbolą Sandringamo rūmuose kartu su rūmų personalu. Pranešama, kad Williamo komanda dėvėjo „Aston Villa“ kojines, o Harry komanda – „Arsenal“ drabužius. Vis dėlto, princui Harry su žmona Meghan ir vaikais apsigyvenus JAV, neaišku, ar tradicinis žaidimas dar bus žaidžiamas.

6. Karalienė aukodavo vietinėms labdaros organizacijoms Vindzore.

Karalienė ne tik aukodavo labdaros organizacijoms – kaip atskleidžiama karališkosios šeimos svetainėje, monarchas dovanoja Kalėdų egles Vestministerio vienuolynui, Šv. Pauliaus ir Šv. Gileso katedroms ir Konongato parapijai Edinburge, taip pat skiria egles Sandringamo mokykloms ir bažnyčioms.
Kate bendrauja su vaikais

7. Prabangi vakarienė Kalėdų išvakarėse

Kol dalis šeimų Kalėdų išvakarėse dėvi kalėdinius megztinius, karališkoji šeima puošiasi kostiumais ir suknelėmis. Kaip skelbia „Popsugar“, čia tiekiamas mėgstamiausias karalienė skokteilis „Zaza“.

8. Karalienė turėdavo keletą Kalėdų eglių

Kasmet į Bekingemo rūmų marmurinę salę atvežamos trys eglės. Šią tradiciją dar XIX amžiuje išpopuliarino karalienės Elžbietos proprosenelė karalienė Viktorija. Kaip žurnalui „Good Housekeeping“ paaiškino buvęs karališkasis šefas Darrenas McGrady, karališkoji šeima taip pat turi didelę Kalėdų eglutę ir didelę sidabrinę dirbtinę eglutę Sandringamo valgomajame. Šias egles karalienė leisdavo padėti puošti ir savo proanūkiams.

9. Dovanomis keičiamasi per Kūčias

Karališkojo šefo McGrady teigimu, Vindzorai pagerbia savo vokišką kilmę laikydamiesi tradicijos atidaryti dovanas Kūčių vakarą, o ne Kalėdų dieną.
Karališkoji šeima vyksta į Kalėdų mišias

10. Visa šeima kartu dalyvauja Kalėdų pamaldose

Kiekvienais metais Kalėdų dieną karalienė kartu su šeima dalyvaudavo pamaldose Šv. Marijos Magdalietės bažnyčioje, Sandringamo rūmuose.

11. Per Kalėdas žaidžiamos šarados

Kasmet po kalėdinių pietų Vindzorai susirenka šaradų rungtynėms.

12. Karalienė skaitydavo kasmetinį Kalėdų pranešimą

Kasmet nuo 1952 metų karalienė rengia Kalėdų pranešimą, kuriame aptaria praėjusius ir ateinančius metus. Nuo 1957 metų transliacija buvo transliuojama per televiziją. Sakoma, kad Kalėdų dieną peržiūrėti šios transliacijos kartu susėda visa karališkoji šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją