„Tai ne tiek reklama, kiek kūrybiškas šventinis sveikinimas Aplinkos ministerijos bičiuliams ir kolegoms. Su komunikacijos skyriumi ieškojome originalios formos sveikinimui, kol sukūrėme šūkį „Sniego bus – arba ne“. Šūkio potekstė dvejopa – viena vertus, tai saviironija apie oro prognozių paklaidą, kita vertus, jis užkabina fundamentalų klimato pokyčių motyvą“, – apie Aplinkos ministerijos išplatintą vaizdo įrašą pasakoja Marijus Gailius, LR aplinkos ministro komunikacijos patarėjas.

„Turbūt sutiksite, kad šiais metais Kalėdos buvo išties tradicinės, nes sniego sulaukėme. Bet taip būna ne kiekvieną žiemą jau šiais laikais, o pagal pesimistinį klimato kaitos scenarijų Lietuvoje šimtmečio pabaigoje žiema kaip reiškinys galėtų išnykti. Jau nė nekalbant, kad tokie pokyčiai lems katastrofiškas pasekmes kitose Žemės vietovėse. Nuo kuo priklauso, sniego bus ar ne? Tai priklauso nuo atmosferos taršos šiltnamio dujomis. Valstybės, tarp jų ir Lietuva, kuria sudėtingas priemones klimato kaitai švelninti, tačiau svarbus ir individų sugebėjimas keistis, prisitaikyti. Apie tai ir šis sveikinimo klipas, kuri pagal mūsų pasiūlytą šūkį ir klimato kaitos kriterijų sukūrė jauni kūrybininkai. Kiekvienas gali pats interpretuoti, kokia kalėdinio sveikinimo žinia.

Mano supratimu, tai yra užuomina apie ateities nostalgiją. Siužete Herkus su seneliu vaikšto besniegiame Lietuvos miške 2050-ųjų metų žiemą – tai yra ateityje. Ši data neatsitiktinė – šio amžiaus viduryje Lietuva, kaip ir Europos Sąjunga, yra užsibrėžusi tapti klimatui neutralia valstybe. Jeigu mums ir kitiems pasaulio kraštams pavyks pasiekti klimato neutralumą, Herkus turės galimybę patirti žiemą ne tik iš senelio pasakojimų, be to, gyvens sveikesnėje, saugesnėje planetoje“, – apie susimąstyti kviečiantį šventinį sveikinimą pasakoja M. Gailius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)