Kaip pripažįsta Daiva, šiais metais ji užsimanė padaryti sau išbandymą ir iškepti toli gražu ne paprasčiausią konditerinį gaminį – imbierinių meduolių namelį. O ir vaizdo moteris siekė netradicinio – šventinis kepinys primena žiemiškos pasakos siužetą.

„Kas kada kepė meduolinį namelį – puikiai žino, apie ką kalbu. Susimauti yra milijonas būdų: tai sausainis per minkštas, per kietas, per storas, per trapus, glajus per skystas, per tirštas. Namelį tenka klijuoti parėmus kondensuoto pieno skardinėmis ir visą tai abiejomis rankomis, atsimušinėjant nuo dviejų vaikų ir vieno šuns, kurie labai mėgsta meduolius, pasirodo", – juokavo Daiva.

Daiva pasidalino, jog savo pirmąjį namelį iškepė prieš 5 metus.

„Prasidėjo viskas nuo inspiracijų paieškos Pintereste, kuo daugiau mačiau namelių – tuo mažiau norėjosi juos kurti – visi gražūs, idealūs, lygūs. Nekomforto lygis augo geometrine progresija kvadratu. Nusprendžiau pailsėti ir peržiūrėti senos skandinaviškos architektūros nuotraukas, po to dar peržiūrėjau senų namų ir kartoninių namelių nuotraukas, galiausiai užsikabinau", – pasakojo idėjos autorė.

Pasak meduolinio namelio kūrėjos, pats kepimo procesas nebuvo lengvas, teko kartoti ne kartą.

„Kepiau per 3 kartus, nes kažko pritrūkdavo ir kažko buvo negana", – dalinosi autorė.

Pasak Daivos, rezultatu ji yra patenkinta, pasižiūrėti darbo ateina net ir kaimynai.

„Kaip vertinu rezultatą – bendrai esu patenkinta, nors mielai dar sėdėčiau ir krapštyčiausi toliau taisinėdama arba gadindama namelį, bet vyras išvarys iš namų, o laiptinėje taip šalta", – juokavo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)