Nors termometrai rodė 0 ar 1 laipsnį žemiau nulio, tačiau jutiminė temperatūra dėl stiproko vėjo buvo kur kas žemesnė ir siekė apie 7 laipsnius žemiau nulio. Be to, stiprus šiaurės vakarų vėjas vertė gūžtis ir dangstyti veidą nuo aštrių snaigių. Tačiau į Palangą atvažiavę poilsiautojai ramiai vaikštinėjo pagrindine kurorto gatve. Kai kurie pakeliui sustodavo ir nusipirkdavo 4 eurus kainuojančio karšto vyno puodelį, kiti tenkindavosi spurgytėmis ir kava.

Vienas kitas užsukdavo ir į per šventes dirbančius restoranus. Nors duris per Kalėdas lankytojams atvėrė ne visos maitinimo įstaigos.

Tačiau pasiekus pasivaikščiojimo tikslą jūros tiltą visus pasitikdavo žvarbus vėjas, todėl ne vienas apsisukdavo ir grįždavo jaukion J. Basanavičiaus gatvėn. Kiti dar suspėdavo nusifotografuoti. Ir tik vienas kitas išdrįsdavo nueiti iki tilto galo, kur vėjas košė kiaurai pačius šilčiausius drabužius.

„Renginiai vyksta, gatvėmis vaikščioti niekas nedraudžia, bendrauti su artimaisiais leidžiama, ko daugiau norėti?“ – džiaugėsi į kurortą atvažiavę vilniečiai.

Iš sostinės atvažiavusi šeima prisipažino turintys poilsiui skirtą būstą, kuriame ir apsistojantys, kai nusprendžia savaitgalį ar ilgiau pabūti Palangoje.

Kylančios kainos ir nenuspėjami orai nebuvo kliūtis ir alytiškių porai važiuoti per visą Lietuvą kelioms dienoms į pajūrį. Iš Alytaus atvžiavusi pora teigė pasirinkusi nakvynę viešbutyje. „Gal ir brangoka, tačiau už dvi naktis dar sugebame susimokėti“, - juokėsi dzūkai.

Tačiau nei vėjas, nei kainos nerūpėjo mažiesiems poilsiautojams, kurie džiaugėsi retai per Kalėdas iškrentančiu sniegu.

Pasivaikščiojus po apsnigtą Palangą ne vienas pasirinko vakare įvairiose kurorto erdvėse vyksiančius koncertus, kurių bus įvairiems skoniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)