Sugalvojo paskutinę akimirką: trijų dienų kelionė leido aplankyti ir Helsinkį, ir Laplandiją

„Galbūt skamba neįtikėtinai, bet kelionę susiplanavau ir bilietus nusipirkau likus keturioms dienoms iki pačios kelionės. Dar iš vaikystės pamenu, kad dažniausiai vaikus žavi pati kelionė, kad ir kuo jie bekeliautų. Todėl nusprendžiau, jog tikslas bus Kalėdų Senis Laplandijoje, bet pati kelionė suteiks daugiau įspūdžių dukrytei nei mūsų galutinė kryptis. Kad pasiektum Laplandiją (Rovaniemį), gali keliauti automobiliu, lėktuvu, traukiniu ir keltu, tad tiesiog reikia susidėlioti pigiausią, mažiausiai vaiką varginantį bei daugiausiai įspūdžių teikiantį planą“, – kalba vos prieš keletą dienų iš Laplandijos su penkiamete mažyle parvykęs Jonas.

Anot pašnekovo, pirminis jo sumanymas buvo važiuoti automobiliu iki Talino, tada keltis keltu Talinas – Helsinkis ir tuomet iš Helsinkio važiuoti traukiniu Helsinkis – Rovaniemis (Laplandija):

„Reikia paminėti, kad suomiai yra ypatingi, nes turi traukinį, kuris veža automobilius. Tai reiškia, jog gali įvažiuoti su savo automobiliu į specialų vagoną ir tave nuveš beveik 900 km į šiaurę, ten galėsi važinėtis savo automobiliu už paties poliarinio rato. Visgi šis variantas atkrito, nes gauti vietą automobiliui tokiu metų laiku – beveik neįmanoma“.

Tėčio ir dukters akimirkos iš kelionės į Laplandiją

Pirma kelionės diena pramogautojams prasidėjo Kaune, iš čia tėtis su dukra išskrido į Helsinkį. Skrydžio bilietas vienam žmogui atsiėjo vos 7 Eur. Suomijos sostinėje aplankę kalėdinę mugę, apžvalgos ratą ir kitus objektus, keliauninkai sėdo į specialų „Naktinį Kalėdų senelio traukinį ekspresą“ Helsinkis – Rovaniemis, kurio kaina dviems į vieną pusę siekė 100 Eur, renkantis paprastas sėdimas vietas. Šiuo traukiniu teko važiuoti net 12 valandų, kol galiausiai ryte Jonas ir dukra jau nubudo Laplandijoje. Čia laukė visa diena pramogų: Kalėdų Senelio namai, Elfų ferma, Sniego senių parkas.

Dalinasi patarimais planuojantiems vykti: išlaikykite šaltą protą

Nuvykusiems į Laplandiją, sako Jonas, privalu aplankyti Kalėdų Senelio ofisą, nusifotografuoti su juo. Tiesa, eilėje teks palaukti apie 1,5 val., o tokia nuotrauka atsieis 45 Eur. Jonas taip pat pataria neaplenkti Šiaurės elnių fermos, pavažiuoti jų tempiamomis rogėmis, haskių kinkiniu, aplankyti „Sniego Senio parką“, kur rasite sniego viešbutį, restoranus, skulptūras ir specialias trasas iš sniego.

Tėčio ir dukters akimirkos iš kelionės į Laplandiją

„Jeigu turite laiko ir noro, galite bandyti „sumedžioti“ Šiaurės pašvaistę, tam yra specialios išvykos už miestelio ribų. Miestelyje taip pat rasite „Kalėdų Senelio paštą“, iš kur galėsite išsiųsti sveikinimus brangiems ir artimiems žmonėms“, – įspūdžiais dalinasi pašnekovas ir priduria, jog kainos čia – gana didelės, tačiau sutaupyti padės „šaltas protas“:

Tėčio ir dukters akimirkos iš kelionės į Laplandiją

„Tarkime, visur rašoma, kad pasivažinėjimas elnių fermoje prasideda nuo 80 Eur suaugusiam ir 55 Eur vaikui. Tačiau esant vietoje paaiškėja, kad tokios kainos yra dviejų–trijų valandų pasivažinėjimui. O jeigu norite, galite tą padaryti už 18 Eur suaugusiam ir 11 Eur vaikui, bet praleisdami ten tik 30 min. Reikia nepamiršti ir to, kad didžioji dalis pramogų yra lauke, tad pramogauti visą dieną esant 14 laipsnių šalčio – šioks toks iššūkis. Siūlyčiau rinktis trumpesnes pramogas keičiant jas arbatos pertraukėlėmis.“

Suskaičiavo, kiek atsiėjo kelionė: kaina gali labai maloniai nustebinti

Anot ką tik Laplandiją ištyrinėjusio lietuvio, kainoraštis vaikams ir suaugusiems skiriasi tik simboliškai, tad reikia nusiteikti, jog didelių nuolaidų mažyliams čia tikrai nebus. Taigi, teiraujuosi Jono, kiek atsiėjo kelionė, daugybės vaikų linksniuojama kaip svajonių kryptis:

„Kiek žinau, kelionių organizatoriai siūlo keliones į Laplandiją po 1200 Eur žmogui. Mums dviems kelionės bilietai atsiėjo apie 400 Eur, o pramogoms ir maistui išleidome dar apie 250 Eur. Tad iš viso bus apie 650 Eur dviems žmonėms. Manau, kad tai yra labai pigu, nes įspūdžiai, kuriuos patiriate, – neįkainojami.“

Pasak pašnekovo, vykstant į Laplandiją su vaiku, čia užtenka vienos–dviejų dienų viešnagės, tad po visos dienos įspūdžių Kalėdų senelio krašte tėtis ir dukra vėl sėdo į pernakt važiuojantį traukinį, patraukė link Helsinkio, o iš čia lėktuvu skrido į Vilnių:

„Didžiausia veikla ir pramoga – pati kelionė. Manau jokie pinigai neatpirks to, kokius įspūdžius Jūsų vaikas patirs keliaudamas, svajodamas. Jokie brangiausi žaislai neatpirks Jūsų praleisto laiko su vaiku“, – dalinasi pašnekovas ir svarsto, kad tokią kelionę pradėjus planuoti anksčiau nei likus vos kelioms dienoms, tikriausiai pavyktų svajones išpildyti išleidžiant dar mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)