Filmavimo studijoje „Delfi TV virtuvė“ laidos vedėjas tokį megztinį pagaminęs savomis rankomis sako, kad tai itin paprasta ir smagu. „Reikėjo vos keliu priemonių: megztinio, peiliuko, kalėdinio židinio paveikslėlio, medžiagos gabalo ir planšetinio kompiuterio.

Iš pradžių ant megztinio reikia užklijuoti židinio paveikslėlį ir iškirpti ar išpjauti židinio vidurį, o vidinėje megztinio pusėje užklijuoti medžiagos gabalą(padaryti kaip kišenėlę) ir į ją įdėti planšetinį kompiuterį su degančio židinio vaizdu“, – savo idėją pristatė S. Abiodunas Toye.

Iš Nigerijos kilusio ir Lietuvoje jau aštuonerius metus gyvenančio dėstytojo, verslo konsultanto, o dabar ir televizijos laidos vedėjo pasiteiravome, kokią vietą tvarumas užima jo gyvenime. Anot pašnekovo, kiekvienas iš mūsų bent maža dalimi galime prisidėti prie tvarių tikslų, o ir savo kasdienėje buityje jis stengiasi elgtis kaip įmanoma tvariau bei į parduotuvę visuomet nešasi savo prekių maišelį, o pamiršęs jį renkasi ne plastikinį, o popierinį. „Delfi TV“ laidos vedėjas sakė, kad visuomet su savimi nešiojasi ir vandens gertuvę tam, kad neprireiktų pirkti plastikinio vienkartinio buteliuko. Savo drabužius, kurių dėl skirtingų priežasčių nebenešioja, jis veža į gimtąją Nigeriją ir ten padovanoja sunkiai besiverčiantiems vietos gyventojams. Nebenešiojamus ir dėvėtus drabužius jis išmeta į tekstilės konteinerius.

Galvodamas apie kalėdines dovanėles Lietuvoje gyvenantiems savo bičiuliams S. Abiodunas Toye visuomet pagalvoja, ką praktiško ir reikalingo gali padovanoti.

„Mėgstu dovanoti praktiškas dovanas, kurios žmogui yra tikrai reikalingos ir naudojamos kasdien buityje. Taip pat manau, kad viena geriausių dovanų yra maistas, pavyzdžiui, medus, arbata, kava, o galbūt ir daugkartinio naudojimo puodelis ar pan.

Visas pasaulis yra per daug vartotojiškas, tačiau tikrai matau tendenciją, kad ypač jaunimas vis dažniau galvoja apie ekologiją ir tvarumą, o tai yra puikus pokytis mūsų pasaulyje“, – sakė „Gimę ne Lietuvoje vedėjas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją