Prie Merkinės turgelio sutiktas Merkinės dvarininkas Vytaras Radzevičius ir visur suspėjantis Merkinės krašto muziejaus vadovas Mindaugas Černiauskas lakstė net sukaitę. Nes Kalėdų mugę Vytaro įkurtas „Merkinės fabrikas“ organizavo pirmą kartą.

„Paskubėkit, Merkinės kūrėjai laukia jūsų pasiruošę dovanoti šventišką nuotaiką!“, – ragino šventės organizatorius.

Visiems, kam nusibodo pramoninės gamybos šventiniai blizgučiai, Merkinės krašto kūrėjai pasiūlė atrasti kūrybiškas ir skanias dovanas: rankdarbius, papuošalus, metalo, vilnos, odos, keramikos gaminius, įvairiausius skanėstus, mėsos ir sūrių gaminius. O nuo drėgmės ir žvarbaus vėjo gelbėjo „Pasaulio puodų“ karšta arbata bei sriuba.

Tautodailininkė Laima Saviščevienė atvežė savo pintų šiaudinukų ir žolelių arbatos, odininkė Evelina Buržinskienė – nagines ir kalėdinius atvirukus, druskininkietė Diana Lukošiūnaitė siūlė įsigyti riešines, Žadvilė Kalinausiekienė – natūralios kosmetikos ir muilo.

Iš tolo kvepėjo ūkininko Mindaugo Barys rūkyti ir vytinti mėsos gaminiai, o prie jų itin derėjo Povilo Žaldaro raugintos daržovės.

Merkinės kraštą garsinantys Teresės Jankauskaitės ir Petro Predkelio juodosios keramikos dirbiniai sudomino į mugę šeštadienio popietę užsukusį sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį su žmona Dalia. Dovanas artimiesiems jie rinkosi ir prie keramikės Vidos Jakovonytės prekystalio, dairėsi į Ramunės Kolaitienės veltos vilnos dirbinius. Krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška džiaugėsi mugėje išsirinkęs šviežią avies pieno sūrį.