Aurimas pastebėjo, jog nemažai žmonių kalėdinius žaisliukus perka bene kasmet, prikaupia didžiules dėžes naujų žaliaskarės papuošimų, o seniesiems pabodus perka ir vėl naujus. A. Valujavičius siūlo kalėdinius žaisliukus pasigaminti paprastai ir tam panaudoti tik senus ar nemėgstamus saldainius bei formeles, kurios gali būti plastikinės, silikoninės ar pagamintos net iš tešlos.

„Visa tai žiūrovai pamatys vaizdo klipe ir tai tikrai labai paprasta. Norėjau parodyti, kad nereikia švaistyti produktų, o viską galime panaudoti ir antrąkart. Na, o rezultatas – puikūs pakabinami žaisliukai ant eglutės.

Aurimas Valujavičius

Tam net nereikia turėti orkaitės. Saldainius galite puikiai išsitirpdyti ir panaudoję mikrobangų krosnelę“, – sakė šiokiadieniais 18:30 val. kartojamos laidos „2800 km Dunojumi baidare su A. Valujavičiumi“ bei šeštadienį ir sekmadienį 19 val. rodomos laidos „Ugnikalnių takais“ kūrėjas.

A.Valujavičiaus pasiteiravus, kaip atrodo jo tvarūs įpročiai, žinomas keliautojas sakė, kad labiausiai tai atsispindi planuojant maistą. Kadangi laidų vedėjas nemėgsta švaistyti maisto produktų, atidžiai suplanuoja produktų pirkimą ir atsakingai gamina. „Geriau suvalgau mažiau nei pasigaminčiau daug maisto ir vėliau tektų išmesti. Manau, kad šiais laikais tai yra labai svarbu. Keliaudamas ypač po skurdžias šalis savo akimis matau, kaip svarbu nešvaistyti.

Jei kalbėtume apie rūšiavimą, manau, kad turėčiau pasistengti labiau ir jaučiuosi dar labiau vartotoju, bet kas liečia maisto klausimą, stengiuosi apskaičiuoti ir nešvaistyti“, – sakė jis.

Ruošiantis šventiniam maratonui „Delfi TV“ laidų kūrėjas sakė, taip pat stengiasi nešvaistyti ir dovaną perka tik tėvams, kurią renka kartu su broliu. Dažniausiai bičiuliams jis stengiasi palinkėti kažko asmeniško, tačiau nepasiduoti vartotojiškumui ir nepirkti daugybės ne visada reikalingų niekučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)