Šių metų Birštono žaliaskarė – klasikinės formos ir spalvos, gyvų eglišakių, o ir puošta paprastai: šilto atspalvio lempelės ir aukso spalvos burbulai, eglutės apačioje žaižaruoja didžiulės balkšvos snaigės.

Eglutę apsupusios šviečiančios šventinės dekoracijos – žiemos šokyje paskendusios balerinos. Panašu, paprastumas išties žavi. „Ir nereikia perkrauti. Jaukumas ir slypi paprastume“, – žiūrėdama į žaliaskarę sako Birštono gyventoja Inga. Jai antrina jauna šeima, į kurortą atvykę savaitgaliui: „Mes visada už tai, kad geriau mažiau, bet skoningai, paprastai. Man tai tikra kalėdinė eglutė, klasikinė“, – kalba vilnietis Saulius.

Birštono Kalėdų eglė

Mažasis Lietuvos kurortas šiemet nusiteikęs švęsti ir šventinę nuotaiką miestiečiams bei Birštono svečiams dalinti kone kasdien: iki pat Naujųjų metų Birštone netrūks koncertų, susitikimų su žinomais žmonėmis, o po miestą kursuos ir specialus Kalėdomobilis.

Jau ryt, gruodžio 16 d., Birštono kurhauze (B. Sruogos g. 2) vyks Birštono meno mokyklos vaikų kalėdinis koncertas, o gruodžio 17 d. Kultūros centre šventiniu pasirodymu stebins meno mėgėjų kolektyvai. Visi šie renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)