Pasak dekoro autoriaus, puošti savo namus su šeima jis pradėjo prieš 20 metų, būtent tada, kai atsikraustė į Bendorėlius. Ši tradicija šeimai tapo ilgametė, todėl kartais tenka vis atnaujinti ilgą laiką tarnavusias lemputes.

„Tenka pakeisti lemputes kas 5-6 metus, nes pasensta ir nebeveikia. Šiais metais su draugais pakeitėme visas lemputes. Naujos lemputės keičiasi įvairiomis spalvomis ir taip pat mirksi skirtingomis programomis", – kalbėjo Tadas.

Kaip tvirtina pašnekovas, be lempučių pakabinimo ant namo, kieme galima pamatyti ir įvairių kitų puošybos elementų: girliandomis papuošti varteliai, eglutė, senio besmegenio instaliacija.

Po lauko dekoravimo, Tadas kartu su šeima pradeda puošti ir namo vidų. Į puošybą įeina įvairios klasikinės kalėdinės figūrėlės, kojinės, vainikas, kalėdinė namų eglutė ir kiti puošybos elementai.

Kaip pasakoja Tadas, jų namuose nėra nei vieno kampelio, kuriame nebūtų Kalėdinės dvasios. Tai džiugina ne tik vaikus, bet ir visą kaimynų bendruomenę.

„Pradėjome puošti dėl savo vaikų, bet dabar puošiame kaimynų vaikams ir senjorams, tai pagerina nuotaiką visiems, ypatingai grįžtant į Bendorėlius po ilgos darbo dienos. Sausio mėnesio elektros sąskaita turėtų būti įspūdinga, bet tikrai verta šiek tiek daugiau sumokėti už papildomas kaimynų šypsenas", – pasakojo vyras.

Delfi kviečia Jus dalyvauti kalėdiniame konkurse, dalintis išpuoštų namų, kiemų, gatvių nuotraukomis ir trumpomis istorijomis. Nuorodą į kalėdinį konkursą ir visas taisykles rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)