Kai didieji šalies miestai varžosi, kas sukurs puošnesnę bei išskirtinesnę Kalėdų eglę, Prienų žaliaskarė žavi savo natūralumu – jau daugybę metų čia puošiama tik gyva eglutė.

„Prieš Kalėdas puošti gyvą eglę – sena Prienų tradicija. Aš pati Prienuose gyvenu „tik“ 12 metų ir kitokios eglės nesu mačiusi. Prieš gerus 6 metus rekonstruojant aikštę joje buvo specialiai parinkta vieta eglei, o kasmet medis būna vis kitoks: aukštesnis, žemesnis, labiau į šonus išsišakojęs“, – portalui „Delfi“ sakė Prienų rajono savivaldybės mero patarėja Agnė Dargužienė.

Prienų Kalėdų eglė

Tradicija tapo ir tai, jog kasmet pagrindinę Kalėdų eglę Prienams dovanoja rajono gyventojai. Neretai pasitaiko, jog gyventojų kadaise sodintas ar savaime išaugęs medis galiausiai ima kliudyti elektros laidus ar pasenęs kelia pavojų virsdamas padaryti nemažai žalos. Tai tampa paskata su egle atsisveikinant suteikti džiaugsmo ir kitiems.

Pasak rajono mero patarėjos A. Dargužienės, prieššventiniu laikotarpiu sulaukiama ne vieno pasiūlymo dovanoti eglę. Kuri jų gražiausia ir taps pagrindine Laisvės aikštės puošmena – sprendžia kelių žmonių komisija komisija. Dažniausiai renkamasi iš 2 – 3 pasiūlymų.

Prienų Kalėdų eglė

Natūralią, gyvą eglę puošiantys prieniškiai pernelyg neišlaidauja. Mero patarėja A. Dargužienė minėjo, kad didesnių investicijų niekada nebuvo, paskutinįkart investuota apie 15 tūkst. eurų, o šiųmetės eglės puošybos kaina neturėtų viršyti ir 8 tūkst. eurų.

„Mūsų eglutė išskirtinė tuo, kad ji tikra, natūrali, todėl žavingai atrodo ne tik sutemus, bet ir dienos metu“, – portalui „Delfi“ sakė A. Dargužienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)