Pasak Gražvydo, viena iš didžiausių paskatų jam yra žmonių pagyros ir džiaugsmas šiuo pandeminiu laikotarpiu.

„O žmonės, kurie ne tik pasako gražų žodį, bet ir prisideda geriau būti negali! Visgi šiais metais suma jau perkopė pusantro tūkst. eurų", kalbėjo Gražvydas.

Viskas prasidėjo nuo to, jog Gražvydas prieš trejus metus nusivylė miesto papuošimais.

„Kybartuose iki pat 2014 metų ant stulpų kabojo kalėdinės ir ne tik dekoracijos, jų buvo įvairių: snaigių, elniukų, trispalvių. Visgi jos sugedo ir jų nebeliko.

Iš to ir kilo pagrindinė motyvacija kažko imtis pačiam, tuomet galvojau, kad bent kažkiek papuošus savo kiemą galima būtų kompensuoti tai, ko nebuvo mūsų miesto gatvėse.

Pirmaisiais metais lėšų buvo sunaudota labai nedaug, preliminariai iki 150 Eur., buvo papuoštas eglutės kotas, gretimai esantys krūmeliai, laiptinės turėklai ir 20 metrų auksinės spalvos girliandos, kurios žybsėjo ant ąžuolo. Buvo labai nedaug išpuošta, bet žmonės jau tuomet sakė, kad išpuošta gražiau nei pačiame miesto centre, visi tie gražūs žodžiai, o ypač žmonės, kurie prisidėjo finansiškai. Pirmaisiais metais buvo surinkta apie 110 Eur, tai suteikė motyvaciją bei norą tobulinti ateinančius metus ir kitų metų puošmenas."

Kasmet dekoravimas tobulėja

Pasak Gražvydo, šie metai buvo tikras šuolis dekoravimo lygio prasme.

„Pavasarį prasidėjo planavimas, kaip, kas, kur, kiek bus išdekoruota. Priėjau sprendimo, kad reikėtų derinti baltą ir mėlyną spalvas. Po projektų planavimo sekė pirmieji darbai – buvo prakastas laidas iki namo esančių alyvų, toliau sekė prekių užsakymas.

Po praeitų metų atsirado ir bėdų, apie pusė ąžuolo lempučių neveikė, tad teko dalį perpuošti. Eglėje taip pat neveikė trys juostos, tad teko jas pakeisti ir pridėti dar 3, kadangi praeitais metais buvo per mažai užsakyta. Vasaros pradžioje sekė kiti darbai – kiemo esančių liepų puošimas ir tik vasaros viduryje atėjo mintis, kad reikia kažką suanimuoti, kad lemputės mirgėtų pagal muziką, todėl teko daug galvoti ir ieškoti informacijos, nuo ko pradėti, kokias sistemas naudoti ir t.t.

Norint suanimuoti taip, kad dekoracijos šviestų pagal muziką, kiekvienam elementui reikalingas atskiras kabelis, tad teko nemažai prakasti papildomų laidų, vien laidams turėjau išleisti apie 300400 eurų, jų galybę, apie 2 3 kilometrai", kalbėjo Gražvydas.

Anot pašnekovo, šiais metais šviečia apie 10 000 lempučių, o taip pat visi gyventojai sutiko elektros išlaidas padengti bendra sąskaita.

„Visgi matėsi, kad kai kurie gyventojai pasirašinėjo ne su dideliu noru, bet džiaugiuosi, kad yra supratingų žmonių, kurie ne tik pagiria, o ir prisideda prie puošmenų šiais metai surinkta jau apie 700 Eur ir tai yra tikrai didelė motyvacija tobulėjimui. Kiemo teritorija jau visa išpuošta, tad nežinia į kurią pusę plėstis", juokiasi Gražvydas.

Vieni giria, kiti reiškia nepasitenkinimą

Gražvydas pasakoja, jog didelė dalis žmonių palaiko jo iniciatyvą, visgi vaikinas gauna ir nepasitenkinimo kupinų žodžių:

„Sulaukiau ir žmonių neigiamų komentarų, kurie savo nepasitenkinimu dalinosi straipsnių komentaruose. Jie rašė, jog „rytoj bus nauja tema: elektra nutrenkė vaiką", „jaučiu viskas padaryta su buitiniais prailgintojais", „kas sės į kalėjimą, kai elektra nutrenks vaiką", „ar pagalvojate, kad medeliam skauda" ir kitų panašių komentarų.

Aišku, tokius komentarus galima suskaičiuoti ant dviejų rankos pirštų, bet vis tiek norėčiau patikinti, kad nors ir nesu kvalifikuotas elektrikas, viskas padaryta saugiai. Transformatoriai puikuojasi namo viduje, o lauke vyrauja 12V ir 30V (žemos įtampos) girliandos, tad dėl to, kad medeliams skauda, ar tai, kad elektra gali nutrenkti vaiką, pasakysiu, jog tai yra nesąmonė. Žmonėms norėčiau tik palinkėti daugiau pozityvumo ir šventinės nuotaikos", dalinosi Gražvydas

„Delfi“ kviečia ir jus dalyvauti kalėdiniame konkurse bei dalintis savo sukurta namo, kiemo, gatvės puošyba. Nuorodą į kalėdinį konkursą ir visas taisykles rasite čia.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)