Anot Lentvario kultūros rūmų atstovės, kultūrinių renginių organizatorės Auksės Podrezaitės, gruodžio pradžioje vyriausiasis Lietuvos Kalėdų senelis Kalėda, skriedamas su savo stebuklingomis rogėmis, pateko į siautulingą sniego ir vėjo audrą, kilusią virš Trakų rajono. Oro gūsiai buvo tokie stiprūs, kad dalis dovanų buvo išpūsta iš rogių ir dingo nakties tamsoje. Šį penktadienį, pradėjus tirpti sniegui ir aprimus nerimastingam vėjui, lentvariečiai pastebėjo, kad dingusios dovanos slepiasi ne kur kitur kaip Lentvaryje.

Lentvario Kalėdų eglutės įžiebimas (nuotr. Aleksandr Barabanov)

Penktadienio vakarą miestiečiai susirinko į tradicinę Lentvario kalėdinės eglės įžiebimo šventę. Šventės metu žiūrovų laukė teatralizuotas kalėdinis spektaklis, Lentvario mažųjų nykštukų dainos ir šokiai bei įspūdingas fejerverkų šou, vainikavęs visą renginį. Šventės metu lentvariečius sveikino gausus būrys svečių, o Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, sveikinęs bendruomenę su nuostabia švente, kvietė kartu laukti Kalėdų stebuklo.

Susirinkusiems žiūrovams garsiai skaičiuojant nuo dešimties iki vieno, sužibo daili bei valiūkiškai smagi Lentvario žaliaskarė. Įžiebus lemputes, paaiškėjo, kad iš dangaus kritusios Senelio Kalėdos dovanos pabiro ant miesto puošmenos: eglėje paslaptingai slepiasi ne tik dovanos ar spindinčios snaigės, bet ir smagūs meškinai, kviečiantys šokti ir linksmintis drauge.

Lentvario Kalėdų eglutės įžiebimas (nuotr. Aleksandr Barabanov)

Įžiebimo šventės kulminacija tapo įspūdingas fejerverkų šou, nuspalvinęs dangų gražiausiomis kalėdinėmis spalvomis, bei garsūs susirinkusiųjų plojimai. Pasibaigus šventei, lentvariečiai turėjo galimybę įsiamžinti su Seneliu Kalėda ir pasinerti į tolimesnę dingusių Senelio dovanų paieškos kelionę, kadangi legenda byloja, jog šalia Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios stūkso auksu tviskanti, šiluma žaižaruojanti pamesta kalėdinė dovana.

Ši dovana yra ypatinga, kadangi kiekvienas savo linkėjimais gali užpildyti jos vidų, o, įsiamžinęs nuotraukoje, dalintis jais su visais. Lentvario kultūros rūmai kviečia pasinerti į dingusių dovanų paiešką ir atvykti į Lentvarį!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)