Vilnius

Veidrodiniai ledo atspindžiai, sniego žėrėjimas ir snaigių simetrija – šiemet Katedros aikštėje sutviskusi eglė leidžia pasinerti į tikrą žiemą, tarytum stebėtume ją per mikroskopą.

Iš baltų šakų ir 200 kvadratinių metrų veidrodžių sudaryta eglė kviečia patirti atspindžių žaismą – veidrodžiuose atsikartoja dekoracijos, lemputės ir prisiartinę stebėtojai. Pažvelgę viršun, išvysime 6 metrų skersmens kalėdinę žvaigždę, pakabintą eglės viršūnėje.

Kaunas

Šiemet Kauno Rotušės aikštė nukelia į paslaptingą, spalvingą ir šiluma dvelkiantį rojų. 22 metrų aukščio eglė puošiasi tūkstančiais žalių ir baltų lempučių, lazeriu išpjaustytais spalvingais drugiais, smilgomis – dekoracijos leidžia pasijusti lyg magiškos rojaus pievos svečiu.

Vasariškos šilumos akcentai eglės įvaizdyje pasirinkti neatsitiktinai. Kaip sako Kalėdų eglės kūrėja, papuošimai asocijuojasi su šiluma, „nes žmonės yra sušalę ne tik dėl oro, bet ir dėl antrus metus besitęsiančios situacijos“.

Klaipėda

Šiemet Kalėdų laukianti Klaipėda visus nustebino netradiciniu sprendimu – įžiebti mažiausią eglutę Lietuvoje. Gyvos, augančios mažosios eglutės aukštis – 55 centimetrai, o ją puošia 28 sidabrinės raidės, sudarančios šių metų kalėdinio laikotarpio Klaipėdos moto – MAŽA DIDELIO MIESTO KALĖDŲ VERTA.

Įžiebta eglutė tapo muziejiniu eksponatu, saugomu po 2 metrų aukščio stikliniu gaubtu, egles imituojančių sudėtingų konstrukcijų dueto apsuptyje. Tiesa, šiemet Klaipėda didžiuosis ne tik mažiausia eglute, bet ir didžiausiais kalėdiniais meduoliais.

Šiauliai

Šiaulių Prisikėlimo aikštėje šiemet suspindo įvairiausiomis dekoracijomis papuošta eglė. Ją puošia maždaug 1 400 metrų LED lempučių girlianda, 600 įvairių dydžių ir spalvų burbulų ir daugiau nei 200 dekoratyvinių įvairių formų ir spalvų žaisliukų – angeliukų, snaigių, žvaigždučių, šuniukų ir kitų mielų dekoracijų

Aplink ryškiausią miesto puošmeną išdėstyta 14 tūrinių dekoracijų, šviečiančių drauge su eglute įvairiausiomis spalvomis.

Panevėžys

18 metrų aukščio eglę Laisvės aikštėje šiemet nuspręsta įžiebti slapta. Šilumą ir jaukumą spinduliuojanti eglutė puošiasi kalėdinių saldainių formos papuošimais, žaisliukais ir lemputėmis. Šviečiančios dekoracijos ne tik kabo ant eglutės, bet ir stovi šalia jos.

Alytus

Rotušės aikštėje įžiebta eglė šiemet puošiasi didelius kankorėžius su raudonais kaspinais primenančiomis dekoracijomis ir tradiciniais apvaliais žalios bei sidabro spalvos žaisliukais, o eglės viršūnėje sužibo didelė snaigė.

Marijampolė

20 metrų aukščio eglė Marijampolėje suspindo lyg auksas – jai pasirinkta netradicinė auksinė spalva. Eglutę juosia žaismingos švytinčių baltų juostų dekoracijos, švytinčių miesto puošmenų netrūksta ir aplink eglę, šalia kurios stovi ir švytintis fotorėmelis.

Mažeikiai

Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje sužibusi eglė iš dešimties didžiųjų šalies miestų savo intrigą išlaikė ilgiausiai. Auksu sutviskusi 18 metrų aukščio žaliaskarė puošiasi didelėmis lemputėmis ir šviečiančiais žaislais.

Jonava

Aukso ir sidabro spalvomis sužėrėjusi Jonavos eglė šiemet pirmąkart tapo ne tik šviečiančia, bet ir kvepiančia eglute – priėjusieji arčiau gali pajusti nuo jos sklindantį šventinį vanilės ir mandarinų kvapą. Eglė puošiasi daugybe žaisliukų ir ryškiaspalvių lempučių, o jos kamieną supa mediniai kalėdiniai nameliai.

Utena

Utenos kultūros centro kieme įžiebta eglė iškart imta lyginti su balta ledo karaliene – žaliaskarę puošia grakštūs balti papuošimai ir mėlyni žaisliukai, apšviesti daugybės baltų lempučių skraiste. Eglę supa daugybė baltai šviečiančių žvaigždžių, o didžiausia jų puošia eglės viršūnę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)