Varėnos eglutės įžiebimo šventė prasidėjo penktadienio popietę centrinėje miesto dalyje surengta tautodailininkų muge „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“. O kai miestą apgaubė vakaro sutemos, šventiniai renginiai persikėlė į aikštę prie savivaldybės – prie dar neįžiebtos eglės mažiesiems žiūrovams ir jų tėveliams suvaidintas „Labaiteatro“ (vad. A. Sunklodaitė) spektaklis-koncertas „Kai užaugsiu, būsiu…“

Varėnos eglė
Bendromis Kalėdų senelio, Varėnos rajono savivaldybės mero Algio Kašėtos ir visų susirinkusiųjų aikštėje miestelėnų pastangomis, griaudėjant fejerverkams Kalėdų eglė suspindo visu gražumu. O drauge su ja įsižiebė ir Vasario 16-osios gatvėje kūrybingų varėniškių iš įvairių rajono įstaigų bei įmonių įrengta kalėdinių eglučių alėja „Laiko ratas“.
Varėnos eglė

„Jau tapo gražia tradicija, kad mūsų miestui Kalėdų eglę dovanoja Varėnos krašto žmonės. Šiemet gražią sidabrinę dvylikos metrų eglutę iš savo kiemo padovanojo Varėnos miesto gyventojai Danutė ir Antanas Nekrašai. Nuoširdžiai dėkojame jiems! Taip pat dėkojame Varėnos seniūnijos, AB „Kelių priežiūra“, UAB „Varėnos aplinkotvarkos grupė“ ir UAB „Varėnos statyba“ darbuotojams, talkinusiems atvežant ir statant eglutę. Ji drauge su Varėnos įmonių, įstaigų, organizacijų sukurta eglučių alėja Varėną puoš, varėniškius bei miesto svečius džiugins visą šventinį laikotarpį“, – pasakojo Varėnos rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vyr. specialistė Rūta Averkienė.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventės renginius penktadienio vakarą užbaigė Varėnos kultūros centre parodytas Lietuvos nacionalinės filharmonijos miuziklas visai šeimai „Sidabrinis Ežerinis su Kalėdų Seneliu“.