Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, tokie rezultatai paaiškėjo Personalo valdymo profesionalų asociacijai (PVPA) atlikus apklausą, kurioje dalyvavo 70 įmonių atstovų.

„Pernai pandemija sujaukė švenčių planus. Įmonėms teko atsisakyti tradicinių šventinių renginių bei vakarėlių, teko pamiršti net ir jaukius bendrus pasisėdėjimus mažame kolegų rate. O šiemet matome, kad bent kol kas didžioji dalis organizacijų pasiruošusios organizuoti gyvus šventinius vakarėlius. Žinoma, itin daug dėmesio skiriant dalyvaujančiųjų saugumui. Tuo pačiu organizacijos sako, kad jos nuolat stebi situaciją ir yra pasiruošusios bet kada pakeisti ar net atšaukti planus“, – komentuoja PVPA direktorė Aušra Bytautienė.

 PVPA Aušra Bytautienė

Nuo vakaro programų iki veiklų lauke

PVPA apklausa parodė, kad šiemet dauguma įmonių planuoja gyvus kolektyvų susitikimus. Didžioji dalis organizacijų (67 proc.), kurios minės metų pabaigos šventes, veiklas orientuos į visos organizacijos subūrimą, ketvirtadalis – į atskirų komandų formavimą, o 5 proc. apklaustųjų organizuos tik dovanas darbuotojams bei jų šeimos nariams.

Organizacijos, kurios metų pabaigos šventes pasirinko minėti gyvai, dažniausiai atsakė pakviesiančios darbuotojus į bendrus pietus bei vakarienes restorane ar ofise. Kai kurios ketina turėti darbuotojų apdovanojimus su papildoma vakaro programa, protmūšiais ar kitais žaidimais. Kitos įmonės pakvies darbuotojus į spektaklius ar pasiūlys veiklas lauke, pavyzdžiui, lazerių šou ar kalėdinį žygį.

Laikysis papildomų saugumo priemonių

Įmonės, planuojančios gyvus kolegų susitikimus, žada imtis visų ne tik reikalingų, bet ir papildomų saugumo priemonių.

Štai „Infare VNO“ Personalo vadovė Giedrė Žemulaitytė sako, kad įmonė įsiklausė į darbuotojų balsą, kad norisi gyvo bendravimo ir kalėdinėmis nuotaikomis dalintis visiems kartu. „Įmonė užsakė privačią restorano salę kalėdinei vakarienei ir vakaro programai, tad toks reguliuojamas žmonių srautas jau skamba patikimai darbuotojams. Taip pat, nors ir praktiškai visi įmonės darbuotojai yra pasiskiepiję, renginio dieną dar kartą visi kolegos sutinka pasidaryti greituosius testus, kad būtų galima užtikrinti kuo didesnį saugumą. Visi yra laukiami, bet niekas neverčiamas dalyvauti. Šiai dienai galime pasidžiaugti, kad į kalėdinį renginį jau užsiregistravo 85 proc. kolegų”, – artėjančių švenčių nuotaikomis dalinasi G. Žemulaitytė.

 Giedrė Žemulaitytė

„Turėjome daug diskusijų daryti ar nedaryti šventės, bet visgi nusprendėme, kad turime išmokti gyventi šiomis pandeminėmis aplinkybėmis. Šiemet administracijos darbuotojams surengsime vakarėlį su programa, laikantis visų oficialių renginiams taikomų saugumo reikalavimų. Absoliuti dauguma mūsų darbuotojų yra pasiskiepiję ar persirgę, bet nepaisant to, šventės dieną atvažiuos klinikos medikų komanda, pratestuos darbuotojus greitaisiais antigenų testais. Taip užtikrinsime dar didesnį saugumą. Kadangi mūsų organizacijoje dirba virš 700 žmonių, kiti padaliniai turės šventes savo atskirose komandose. Tiesa, šiemet dėl saugumo atsisakėme gyvos vaikų šventės tradicijos, bet turėsime nuotolinį spektaklį“, – „Tele2” planais dalinasi įmonės Žmogiškųjų išteklių direktorė Baltijos šalims Ieva Daugėlienė.

 Ieva Daugelienė

Remiantis apklausa, maždaug dešimtadalis įmonių pasirinko šventes minėti nuotoliu su vakaro vedėjais ir programa, o 5 proc. – hibridinį variantą. Organizacijos, kurios pasirinko hibridinį variantą, dažniausiai ketina paminėti gyvai šventes mažesnėse grupelėse, atskiromis komandomis, o susijungti bendram renginiui su vedėjais nuotoliniu būdu.

Maždaug šeštadalis (16 proc.) įmonių nusprendė šventės apskritai neorganizuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)