Kaip pasakoja sodybos savininkė Regina, sodybos puošybą sugalvojo kartu su savo vyru, nes jautė, jog jiems šventė yra itin svarbi.

„Prieš 10 metų mes įsigijome sodybą ir taip kasmet po truputį puošdavome, o paskui kasmet dekoracijų vis daugėdavo. Tai kažką pamatydavome ir nusipirkdavome, tai vyras kokią piramidę sumąsto padaryti ar kokią nors eglutę suvirina ir kitus dalykus padaro", kalbėjo Regina.

Pasak Reginos, ji kartu su vyru jau įprato ruoštis šiam puošybos sezonui ir tai nėra pirmi metai. Kaip patį sudėtingiausią puošybos darbą įvardijo išdėliojimą, nes kiekvienais metais pora nori sodybą gražinti vis kitaip, kažką pakeisti, padėti vis kitoje vietoje.

„Mes viską pradedame daryti maždaug lapkričio antroje pusėje ar viduryje. Darbas prasideda nuo lempučių kabinimo, iš pradžių pakabiname jas ant stogo, šlaitų, o paskui jau ant žemės tariamės kur ką padėti".

Taip pat, pasak dekoro autorės, kasmet susilaukiama ir didesnių išlaidų, kurios skirtos girliandoms ar naujoms dekoracijoms.

„Išlaidų yra kiekvienais metais, tos pačios girliandos, tai nutrūksta, dar jeigu kokia viena lemputė perdega, reikia ieškoti sujungimų ar pirkti naujas girliandas arba, tiesiog, kai kažką darome, pastebime, kad pritrūksta lempučių eglutėms ar dovanų imitacijų, kurias šiemet darome, todėl reikia pirkti papildomai. Ir, žinoma, vis pastebime kažką naujo, tada irgi norime įsigyti, ar tai būtų snaigė, ar žvaigždė gražesnė".

Atvyksta pasigrožėti: vartai atviri visiems

Reginos ir Antano puošyba socialiniuose tinkluose susilaukia daugybės internautų reakcijų ir komentarų. Autorė taip pat pasidalino, jog vis daugiau žmonių atvyksta pasižiūrėti sodybos gyvai ir tam netrukdo net blogas oras.

„Privažiuoja tai tikrai. Dabar penktadienį tik įžiebėme, tai penktadienį buvo labai daug žmonių, net kai oras buvo šaltas, vis tiek sulaukdavome. Galima sakyti, kad daug buvo ir šeštadienį ar sekmadienį, netgi vakar, esant prastam orui iki pat vienuoliktos valandos tie automobiliai dar stodavo. Mes visada vakare atsidarome vartelius ir leidžiame užeiti visiems į kiemą, pasivaikščioti, pasižiūrėti dekoracijų, jie mėgsta paveiksluotis, turime maišelių su saldainiais paruoštų simboliškai vaikams", pasakojo Regina.

Ji taip pat pridūrė, jog labai mėgsta šventes ir puošia savo sodybą ne tik per Kalėdas, bet ir per kitas šventes.

„Kai gražu ir papuošta, tai ta šventė tampa ypatingesnė, negu šiaip niūriai sėdint namie. Mes visoms šventėms pasipuošiame, daugmaž tą teritoriją. Velykoms paruošiame su kokiu nors Velykų medžiu ir dideliais kiaušiniais, rudenį buvome moliūgų išskaptavę ir pridėlioję kieme. Abu su vyru taip žaidžiame. Mes tai darome dėl savęs, ne dėl reklamos, o jeigu kažkam dar ir patinka, tai labai smagu, kad ateina pasižiūrėti", dalinosi moteris.

„Delfi“ kviečia dalyvauti kalėdiniame konkurse: dalinkitės, kaip pasipuošė jūsų miestas, gatvė, namas ir laimėkite daug vertingų prizų. Konkurso nuorodą rasite čia.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)