Šeštadienį Vilniaus Rotušės aikštėje vykstant 19-ajai Tarptautinei Kalėdų labdaros mugei, Kalėdų miestelyje savo šalių tradicijas pristatė 23 valstybių atstovai, o mugės svečius pasitiko daugiau nei 30 margaspalvių stendų su unikalia produkcija iš viso pasaulio.

Susipažinę su skirtingų šalių tradicijomis ir sudalyvavę šventinėje loterijoje, vilniečiai ir miesto svečiai stebėjo Rotušės eglės įžiebimą. Šventinį reginį palydėjo ambasadų ir Vilniaus savivaldybės atstovų sveikinimai.

Įžiebta Vilniaus Rotušės eglutė

Tiesa, šiemet Rotušės eglės įžiebimas – kitoks, nei anksčiau. Prieš pandemiją buvo įprasta, jog klasikinio stiliaus eglutė sužibėdavo tą pačią dieną, kaip ir eglė Katedros aikštėje, tik keliomis valandomis anksčiau. Šįkart, kaip ir pernai, svarbiausias sostinės eglutes nuspręsta įžiebti atskirai, aikštėse atsisakant šventinių koncertų, o tikslus Rotušės eglės įžiebimo laikas net nebuvo skelbiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)