„Skambės muzika, tamsą skros ugnies kamuoliai, mažuosius pradžiuginti atvyks Kalėdų senelis, veiks karuselė, maltiečiai virs karštą sriubą, danguje suspindės fejerverkai ir, be abejo, visi kartu įžiebsime kalėdinę eglę“, – žadėjo Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Dauguma miesto gyventojų nė nenumanė, kokios staigmenos tikėtis. Informacija apie eglės įžiebimo renginį išplatinta jau prieš savaitę, tačiau tai, kaip atrodys šventinė eglė bei aplink ją išdėstytos miesto puošmenos, buvo ilgą laiką laikoma paslaptyje.

Marijampolės eglutės įžiebimo šventė (nuotr. Monika Sadauskaitė)

Pastaraisiais metais kiekviena Marijampolės žaliaskarė puošta vis įmantriau: 2021-ųjų eglutė buvo interaktyvi, apsupta neoninių medžių ir miško gyventojų, o užpernykštė atrodė lyg atskraidinta į J. Basanavičiaus aikštę tiesiai iš mokslinės fantastikos filmo.

Ne ką mažiau išskirtinė ir šių metų eglutė. Nors papuošta santūriai, iš kitų miestų eglių ji išskiria nė kiek tradicinės Kalėdų eglutės neprimenančia aukso spalva.

Marijampolės eglutės įžiebimo šventė (nuotr. Monika Sadauskaitė)

Vos apžvelgę pirmuosius auksaskarės puošimo darbus, marijampoliečiai socialiniuose tinkluose įvairiai vertino eglutės grožį. Vieni ją pravardžiavo gintariniu kalnu ar karkasu, skundėsi dėl perdėto plastiko ir sintetinių medžiagų naudojimo, kiti eglę puošusius dizainerius gyrė už idėjos naujumą bei originalumą, netradicinės spalvos parinkimą.

Marijampolės eglutės įžiebimo šventė (nuotr. Monika Sadauskaitė)

Nors auksine prabanga spindinti eglutė, fejerverkai ir muzika skleidė neįprastai šventinę nuotaiką, atėjusiems pasigrožėti egle nebuvo leidžiama pasiduoti šventiniam šurmuliui ir užmiršti apie vis dar neraminančią pandeminę situaciją. Eglutės įžiebimo renginio dalyvių skaičius buvo apribotas iki 500 žmonių, zona aplink eglę – aptverta. Pirmenybę pamatyti auksaskarę iš arti turėjo tik neįgalieji ir mažamečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)