Nuo vidurdienio Lazdijų miesto gyventojus ir svečius į Nepriklausomybės aikštę viliojo kalėdiniais skanumynais kvepianti mugė, o vakarop susirinkusieji į eglutės įžiebimo ceremoniją tapo pasakos miesto princesei „Stebuklingi riešutėliai“ dalyviais.

Išskirtinę žaliaskarę dzūkai šiemet papuošė simboliniais riešutiniais žaislais, žirginėliais ir augalų lapeliais. Riešuto motyvas, kaip akcentas puošiant šiais metais Kalėdų eglę ir rajono erdves pasirinktas neatsitiktinai. Pasak organizatorių, jis ne tik kuria šventinę nuotaiką, bet ir simbolizuoja tai, kas svarbiausia – sveikatą, stiprybę, energiją, naują pradžią.

Lazdijų eglė

Nors Lazdijų rajone lapkričio mėnesį buvo atšaukti visi savivaldybės įstaigų suplanuoti vieši renginiai, bet pirmąją žiemos dieną rajono merė Ausma Miškinienė pakvietė rajono gyventojus nelikti namuose, o šiltai apsirengus, laikantis saugių atstumų ir kitų reikalavimų išeiti pasivaikščioti miestą ir kartu pasidžiaugti prasidedančiu švenčių laukimu. Lazdijų rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija šią savaitę nusprendė žiemą pasitikti su renginiais, nes sergamumas COVID-19 rajone mėnesį sumažėjo beveik 3 kartus. Nuo gruodžio 1 d. renginių organizavimą atnaujino visos savivaldybei priklausančios įstaigos, nebeliko rekomendacijos suplanuotų renginių ir didesnių susibūrimų atsisakyti kitoms rajone įsikūrusioms įstaigoms ir įmonėms.


„Juk Šventos Kalėdos – tai stebuklų, meilės, gerumo, dalinimosi šiluma metas, todėl pasistenkime skleisti meilės šviesą, dalintis gerumu ir nestokoti optimizmo. Nepamirškime tų, kuriems reikia mūsų pagalbos. Padėkime. Tegul ateinančiais metais visus lydi puiki sveikata, dvasinė stiprybė, neišsenkanti energija, nauji sumanymai bei prasmingi darbai“, – ragino A. Miškinienė.

Lazdijų eglė

Nepriklausomybės aikštėje pastatytame riešuto kevalo kupole dar prieš eglutės įžiebimą susirinkę mažieji lazdijiečiai rašė šventinius norus ir linkėjimus Kalėdų seneliui. Jam skirtą paštą priėmė du elfai. Kupole iki pat Kūčių šurmuliuos edukaciniai užsiėmimai: bus galima išmokti pasigaminti kalėdinį vainiką, žaisliuką iš medinių detalių, riešutais kvepiantį muilą, dalyvauti šokio pamokėlėse su Linksmąja nykštuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)