Kauno savivaldybė atskleidė, kiek miestui kainavo pasiruošimas didžiųjų metų švenčių laukimo periodui.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad šių metų miesto eglei bei Rotušės aikštei puošti yra numatyta 160 tūkst. eurų. Sutartis buvo pasirašyta su žinomos menininkės Jolantos Šmidtienės vadovaujama viešąja įstaiga „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“. J. Šmidtienė su komanda Kauno eglę puošia jau 13 metų.

Kiek mažiau Kauno savivaldybei kainavo lapkričio 27 dieną aptvertoje Rotušės aikštėje vykęs ir televizijos tiesiogiai transliuotas koncertas, kurio kulminacija tapo miesto eglės įžiebimas.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventei surengti organizuota visa eilė atskirų viešųjų pirkimų, kuriuos vykdė Kauno kultūros centras.

Koncertinės dalies atlikėjų honorarų suma siekia apie 25 tūkst. eurų, o bendra renginio sąmata drauge su režisūriniais sprendimais, scenos technine įranga ir TV transliacijos filmavimo darbais neturėtų viršyti 120 tūkst. eurų“, – portalui „Delfi“ komentavo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Kauno eglė, įžiebimas

Pasiteiravus, kokio dydžio honorarai sumokėti už konkrečias paslaugas organizuojant koncertą, kokio dydžio honorarus gavo scenoje pasirodę atlikėjai, atsakyta nebuvo. Visgi teigiama, kad išleista suma neturėtų viršyti kitų miestų išlaidų televizijos transliuotiems šventiniams renginiams.

„Vertinant tai, kad koncerte dalyvavo virš dešimties muzikantų, atlikėjų ir grupių (Neda, violončelininkas Justinas Kulikauskas, pianistas Paulius Zdanavičius, Leon Somov, Ieva Zasimauskaitė, Iglė, Saulius Prūsaitis, Rafailas Karpis, Linas Adomaitis, grupė „Biplan“, Egidijus Dragūnas-SEL bei kiti), renginys buvo filmuojamas dviejose skirtingose lokacijose ir sulaukė itin didelio susidomėjimo, galima daryti pagrįstą išvadą, kad šiųmečiai kaštai neviršijo kitų miestų rengtų transliacijų kainų lygio“, – minėjo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja A. Augonė.

„Delfi“ žiniomis, šventinio koncerto organizavimo sutartis tarp Kauno kultūros centro buvo pasirašyta su uždarąja akcine bendrove „Lietuvis“, o jos vertė – 12 tūkst. eurų.

Šis dokumentas viešai skelbiamas Viešųjų pirkimų tarnybos portale, o kitos Kauno kultūros centro sutartys kol kas dar nėra paviešintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)