Pirmoji Jungtinių Valstijų ponia Jill Biden:

„Bidenai – karinė šeima, mano pačios tėtis tarnavo laivyne, kariavo Antrajame pasauliniame kare. Kariuomenėje buvo ir mano sūnus. Taigi, kai sūnus buvo tarnyboje, mano anūkė – kaip ir jūs, vaikai – labai labai ilgėdavosi tėčio. Taigi, parašiau šią knygą, nes labai daug vaikų nežino, ką reiškia turėti tėtį, kuris tarnauja kariuomenėje, tiesa? Nebūtinai tėtį. Ir jie nesupranta, kaip kartais gali būti sunku. Mano knyga apie sūnų, ją parašiau, kai jo nebuvo namuose. Ji apie anūkės Natalie jausmus. Ji man viską pasakodavo, tad tiksliai žinojau, ką jaučia. Taigi, leiskite jums paskaityti istoriją apie mano sūnų, jo vardas buvo Beau. Štai ta istorija“.

J. Biden, kuri yra koledžo profesorė, su antraklasiais bendravo jau kalėdinėmis dekoracijomis pasipuošusiuose Baltuosiuose Rūmuose,

Pirmoji Jungtinių Valstijų ponia Jill Biden:

„Tėveli, mano drąsusis tėveli“. Tėvelis juokiasi. „Ne, ne aš drąsus, o tu, mano mažoji Natalie. Tu labai drąsi mergaitė“. Ir viskas. Tada jos tėtis grįžo namo. Sutinkate, kad geriausias dalykas, kai mama ar tėtis iš toli pagaliau sugrįžta namo? Tai pati geriausia dalis ir pats nuostabiausias jausmas. Taigi, visiems linkiu gražių švenčių ir džiaugsmingų šv. Kalėdų“.

Kariuomenėje tarnavęs J. Biden įsūnis Beau mirė 2015 metais po ilgos ir sunkios kovos su smegenų vėžiu. Vyrui buvo 46 metai.

Pas pirmąją JAV ponią viešėjusiems mažiesiems taip pat surengtas ir trumpas kalėdinis lėlių muzikinis pasirodymas.

Baltieji Rūmai šiais metais papuošti dekoracijomis, kurių tema „Dovanos iš širdies“.

Tradiciškai Baltųjų Rūmų Valstybės valgomajame įkurdinamas kalėdinis imbierinis nameliais šiais metais papildytas papildomais statiniais, taip siekiant atiduoti duoklę pirmose kovos su koronavirusu linijose kovojantiems kasdienybės herojams: tai maisto prekių parduotuvės, pašto, ligoninės ir policijos nuovados replikos.

Mėlynajame kambaryje įkurdinta įspūdingo grožio Baltųjų Rūmų kalėdinė eglutė simbolizuoja taikos ir vienybės dovaną, teigiama prezidento administracijos išplatintame pranešime. Ji puošta popieriniais balandžiais, laikančiais plakatą su visų JAV valstijų ir teritorijų pavadinimais. Šie metai – pirmieji, kai Baltuosiuose Rūmuose šeimininkauja Bidenai.