Kalendoriai buvo vertinami pagal tris skirtingus kriterijus, pirmiausiai apžvelgta išvaizda, paskui vertinta saldainių įvairovė, kiek skirtingų saldainių yra viduje ir trečias, vaikams turbūt labiausiai patinkantis, kriterijus – skonis. Geriausią kalendorių padėjo išrinkti penkerių metų Adelė ir šešerių Klaudijus.

Kalendoriaus išvaizda

Paklausti, ką iš saldumynų labiausiai mėgsta, vaikai įvardijo, jog mėgsta viską. Bet iš pasirinktų kalendorių Adelė visgi pasirinko „Chupa chups“ kalendorių, antroje vietoje liko „Kinder“, jos pasirinkimas buvo motyvuotas tuo, jog šis Advento kalendorius buvo didžiausias iš visų. Pasak Klaudijaus, pagal išvaizdą didžiausią įspūdį paliko „Haribo“ kalendorius, antroje vietoje liko „M&M‘s“ kalendorius, kitų nepasirinko, nes pasirodė per maži.

Kalendoriaus saldainių įvairovė

Paprašyti įvertinti saldainių įvairovę, vaikai pasiėmę savo išrinktą kalendorių ir atidarė 10 langelį. Ne visi langeliai pasirodė funkcionalūs, Adelei teko atverti kalendoriaus langelį kiek sunkiau, tuo metu Klaudijaus atsivėrė lengviau. Adelė ištraukė mažą „Chupa Chups“ ledinuką, pasak jos, ledinukas galėjo būti didesnis. Klaudijui atiteko kramtomoji guma. Suradę trečiąjį langelį vaikai išėmė naujus saldainius, Adelė ištraukė kramtomąją gumą, o Klaudijus guminukus. Adelei pradėjus vis daugiau žvilgčioti į Klaudijus kalendorių, buvo priimtas sprendimas – apsikeisti kalendoriais.

Naujame kalendoriuje Klaudijus ištraukė panašią kramtomąją gumą, o Adelė rado Klaudijaus jau atrastus guminukus. Adelė, paklausta, kas geriau – šokoladukas ar guminukai, atsakė, jog guminukai. O tarp guminuko ir ledinuko ji pasirinko ledinukus.

Gavę progą patikrinti naujus kalendorius, Klaudijus pasirinko „Kinder“ kalendorių, o Adelė „M&M‘s“. Abu vaikai ištraukė po šokoladą, Adelė – Snickers, o Klaudijus – šokoladinį besmegenį. 15 langelio paieškos buvo kiek sunkesnės, „M&M‘s“ kalendoriaus skaičių spalvos susiliejo su bendru kalendoriaus fonu, todėl buvo sunku rasti tinkamą lengelį.

Vaikų kalėdinių advento kalendorių apžvalga

Nauji atradimai nedžiugino Adelės – tas pats „Snickers“ šokoladukas, Klaudijus surado „Kinder“ šokoladuką. Paklausti, kiek tokių galėtų suvalgyti, atsakė, jog šimtais.

Vaikams buvo pasiūlyta atverti 24 langelį, kuris yra paskutinis kalendoriaus langelis, todėl jame galima rasti patį skaniausią ir didžiausią saldumyną. Klaudijus gavo „Kinder“ šokoladuką su žaisliuku viduje, o Adelei atiteko „M&M‘s“ saldainiai.

Paskutinis bandymas Adelei dovanojo panašų „M&M‘s“ šokoladinių saldainių pakelį. Galiausiai vaikai nusprendė, jog jiems iš šių dviejų kalendorių labiausiai patiko „Kinder“.
Pabaigai liko pats mažiausias kalendorius „ONLY“, kurio abu vaikai nepasirinko, pasak jų, jis buvo mažiausias bei ploniausias. Vaikai kalendoriuje rado skirtingų formelių šokoladukus, visi jie buvo vienodo didžio bei skonio.

Kalendoriaus saldainių skonis

Paragavę „ONLY“ kalendoriaus saldainių, vaikai įvertino, kad jiems jis buvo skanus. „M&M‘s“ kalendoriuje Klaudijus pasirinko klasikinius „M&M’s“ šokoladinius rutuliukus, o Klaudija pasirinko „Snickers“ saldainį, Klaudijaus vertinimu rutuliukai ne tokie skanūs, kaip „ONLY“ saldainiai, o Adelė įvertino savo saldainį žodžiu „skanu“.

Nusprendę pabandyti „Kinder“ kalendorių, Klaudijus griebėsi klasikinio varianto – „Kinder Surprise“ saldainio. Adelė pasirinko šokoladinį senį besmegenį. Kaip komentavo jaunoji komisija, šokoladukai nepaliko didelio įspūdžio, o pasak jų, tikisi sulaukti ir skanesnių.

Galiausiai liko paskutiniai Advento kalendoriai, „Chupa Chups“ ir „Haribo“. Vaikai nusprendė paragauti dvi panašias „Center Shock“ kramtomas gumas iš „Chupa Chups“ kalendoriaus. Kramtomos vaikams pasirodė per aštrios. Paskutinis kalendorius, kurį įvertino vaikai buvo „Haribo“. Jame dažniausiai vaikams iškrito guminukai, kurie patiko, bet tai pat nepaliko didžiulio įspūdžio.

Klaudijus, paklaustas, kuris Advento kalendorius buvo pats skaniausias, įvardijo „Kinder“ kalendorių. Klaudijui labiausiai patiko, kad ten buvo daugiausia šokolado, prie jo prisijungė ir Adelė, kuri pripažino, jog ir jai jis buvo pats skaniausias iš visų. Vaikų vertinimu, kalendoriuje turi būti kuo daugiau šokolado. Net ir skeptiško vertinimo pradžioje dėl išvaizdos sulaukęs „ONLY“ kalendorius pelnė vaikų simpatijas, nes jame buvo daug šokolado, todėl jų vertinime jis užėmė net antrąją vietą.

Finalas

Vaikai finale susumavo visus kalendorių vertinimo kriterijus, o būtent, išvaizdą, saldainių įvairovę bei skonį. Iškeldami dviejų skirtingų tipų šypsenėles – viena liūdna, kita linksma, jie įvertino kiekvieną kalendorių. Pirmasis kalendorius „M&M’s“, kurio kaina 8,99 Eur, sulaukė liūdno vertinimo iš abiejų vaikų. Antrasis „ONLY“ kalendorius už 1,99 Eur buvo įvertintas vaikų teigiamomis šypsenėlėmis, todėl jis iškeliavo į superfinalą. Trečiasis „Haribo“ kalendorius, kurio kaina 11,99 Eur, gavo du liūdnus įvertinimus, nes guminukai nepaliko tokio didelio įspūdžio. Ketvirtasis kalendorius „Chupa Chups“ už 9,99 Eur, kuris dažnai vertinamas, kaip vaikų mėgstamiausias, sulaukė Klaudijaus ir Adelės simpatijų. Penktasis ir paskutinis kalendorius „Kinder“ už 18,99 Eur, sulaukė taip pat dviejų šypsenėlių.

Iš trijų likusių kalendorių – „ONLY“, „Chupa Chups“ ir „Kinder“, vaikai bandė išrinkti patį geriausią. Pasirinkimas nebuvo toks lengvas, Adelei ir Klaudijui teko dar kartą patikrinti „Chupa Chups“ saldainių skonį. Abu vaikai įvertino kalendorių puikiai. Antrasis „ONLY“ kalendorius gavo skirtingus vertinimus. O „Kinder“ kalendorius sulaukė taip pat puikių vertinimų. Tarp „Kinder“ ir „Chupa Chups“ jaunoji komisija visgi pasirinko „Kinder“ Advento kalendorių, kuris, vaikų vertinimu, buvo pats gražiausias, įvairiausias bei skaniausias.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)