Lietuvių išradingumas ir kūrybiškumas jau nieko nestebina, o kalėdinis laikotarpis – tai dar viena galimybė pasirodyti, kaip mokame puošti savo namus, gatves ir net miestą.

Neseniai dalinomės Lašinių kaimo gyventojos istorija (Lašinių kaimo gyventoja savo svajonę pavertė realybe: nuosava Kalėdų senelio rezidencija nukelia į vaizdą lyg sapne). Kaišiadorių rajone įsikūrusi vietinio šeimos verslo sodyba pavirto tikra Laplandija, kuri susilaukė ir internautų dėmesio.

Pernai rašėme apie Šiaulių rajone, Šiupyliuose, Kaminskų namą, kuris praeivių akis pasitinka šviečiančiomis didelėmis eglės, elnių, flamingų ir snaigių figūromis, kabančiomis ant namo sienų. Ne tik jas, bet ir stogą puošia girliandos, dar daugiau dekoracijų šviečia languose ir kieme.

Pernai taip pat rašėme apie Šilalės rajone gyvenančią Živilę Dyglienę, kuri prieš šventes namus paverčia kalėdine pasaka jau daugiau nei 10 metų, negana to, kasmet dekoracijų vis daugėja. Namo ir kiemo puošimo darbai užtrunka apie savaitę laiko, tam moteris skiria vėlyvus vakarus ir naktis.

Praeiviai neretai stabteli prie ryškiai šviečiančio namo pasigrožėti ar pasidaryti nuotraukų. Po dekoracijomis šventiniu laikotarpiu Živilė tuomet pasakoja, kad net palieka vaikams saldumynų ir kitų dovanėlių.

Jūs, o gal jūsų kaimynai, draugai irgi įspūdingai papuošė savo namą? O gal visa jūsų gatvė šviečia lempučių ir dekoracijų šviesoje? Gal norite papasakoti apie savo miesto ar miestelio, kaimo Kalėdines dekoracijas? Dalyvaukite konkurse ir laimėkite daug vertingų prizų!

PRIZAI:

5 laimingieji gaus namų interjero ir stalo serviravimo prekių parduotuvės „Iittala“ 100 Eur čekius, kuriuos galės išleisti internetinėje „Iittala“ parduotuvėje. „Iittala“ puoselėja ilgaamžes skandinaviško dizaino vertybės. Tai nesenstantis dizainas nuo 1881 metų. Parduotuvėje galima rasti ne tik pačių stilingiausių, aukštos kokybės prekių namams, bet ir jaukių interjero detalių kalėdiškam namų dekoravimui.

„Iittala“
1 laimingasis laimės tikrą pagalbininką, gaminant dekoracijas – STIHL GTA 26 akumuliatorinį genėtuvą. Tai universalus, lengvas ir manevringas akumuliatorinis genėtuvas STIHL GTA 26 – įrenginys, kurį naudosite ištisus metus. Jis skirtas medžiams ir krūmams genėti, žaliosioms atliekoms pjauti ar smulkiems statybos darbams iš medienos. Šis kompaktiškas įrenginys pravers ruošiant kalėdinius papuošimus, pavyzdžiui, prireikus nusipjauti šaką ar kitus elemetus iš medienos, o praėjus šventiniam laikotarpiui papuošimus susitvarkyti (susipjaustyt eglę, šakas ir pan.). Komplekte su patogiu transportavimo krepšiu.
Ginalas, STIHL GTA 26 akumuliatorinis genėtuvas

5 laimingieji bus apdovanoti maisto papildų rinkiniais „Ledi“, kuriuos sudaro: BIOCELL „Silicium Booster“ – plaukams, odai, nagams, 300 ml. „SmartHit IV Curcumin“ – imunitetui, kepenims, normaliam cholesterolio lygiui kraujyje bei širdies ir kraujagyslių funkcijai, 150 ml.

BIOCELL Silicium Booster yra biologiškai aktyvus silicis. Sudėtyje esanti stabilizuota ortosilicio rūgštis yra ypač gerai ir greitai absorbuojama organizme. Jame yra ir dilgėlių ekstraktai. Dilgėlių lapuose yra gausu bioaktyvių medžiagų: fitosterolių, flavonoidų, rūgščių, mineralų ir vitaminų, kurie padeda palaikyti normalią odos, nagų ir plaukų būklę.

SmartHit IV® Curcumin – tai patentuotos efektyvaus pasisavinimo technologijos pagalba sukurta mikrokapsuliuota kurkumino ekstrakto forma, kuri pasisavinama organizme iki 5 kartų efektyviau.

Kurkumino ekstrakto svarba žmogaus organizmui: padeda palaikyti normalią kepenų veiklą bei normalų kepenų lipidų kiek, kontroliuoja normalų cholesterolio lygį kraujyje bei normalią širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją. Taip pat padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą.
Maisto papildų rinkinys „Ledi“

KONKURSO SĄLYGOS:

Elektroniniu paštu kaledos@delfi.lt siųskite nuotraukas ir paaiškinimą, kas tai – jūsų namas, kiemas, tam tikra miesto vieta.

Laiške nurodykite savo kontaktus, kuriais galėtume susisiekti.

Konkursas vyks iki gruodžio 29 dienos.

Laimėtojais skelbsime 11 dalyvių, kurių istorijos sulauks daugiausiai dėmesio.

Įdomiausias ir įpūdingiausias puošybos idėjas publikuosime „Delfi“ portale.

Laimėtojus rinksime gruodžio 30 d. Apdovanosime 11 istorijų, kurios sulaukė daugiausiai „Delfi“ skaitytojų dėmesio.

KONKURSĄ LAIMĖJO:

  • Žinia apie Kybartų daugiabučių kiemą neįtikėtinai išpuošusį 15-metį pasklido po visą Lietuvą: gyventojai sutiko prisidėti prie mokesčių už elektrą
  • Senjorų pora Užventyje įspūdingai išpuošė savo sodybą: net per didžiausius šalčius sulaukia atvykstančių smalsuolių
  • Šeima iš Sėlynės kaimo pastatė pasakų namelį: įspūdingo reginio pažiūrėti atvyksta ir šalies smalsuoliai, ir rajono meras
  • Viena sodyba Kurmaičių kaime tapo gyventojų dėmesio centru: Kalėdoms pasipuošė kaip niekada iki šiol
  • Į kalėdinę pasaką nukelia vienas namas Panevėžio rajone: pernai stebino šviečiančiais koronavirusais, šiemet sužibo nauja puošmena
  • 20 metų savo namus puošiantis vyras iš Bendorėlių: elektros sąskaita turėtų būti įspūdinga
  • Lašinių kaimo gyventoja savo svajonę pavertė realybe: nuosava Kalėdų senelio rezidencija nukelia į vaizdą lyg sapne
  • Dviejų berniukų mama įgyvendino savo svajonę: kuria tokias kalėdines dekoracijas, kurių tikroviškumas tiesiog gniaužia kvapą
  • Kužių gyventoja savo kieme sukūrė egiptietiškas Kalėdas: juokaujame, kad išpirkome pusę prailgintuvų Šiauliuose
  • Įspūdingai sodybą Gruzdžiuose išpuošusi Jurgita: yra, kam tai gali nepatikti, bet darome dėl savęs
  • Pora iš Vilniaus rajono savo butą pavertė kalėdine pasaka: kam džiaugsmo nereikia – tegul sėdi be eglės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)