Pasak Ugnės, neplanuotai atsidūrus Londono miesto mugėje, ją nustebino įvairovė, kurios dar neteko matyti Lietuvoje.

„Praeitą savaitę buvau Londone, mane labai nustebino, jog Lietuvoje visi dar tik puošiasi Kalėdoms, o ten visi pasipuošę, jau juntama Kalėdinė nuotaika. Neplanuotai atsidūriau dvejose mugėse. Viena iš jų buvo Londone prie Temzės upės, pačiame centre, sudaryta iš išilgai besitęsiančių prekybos namukų.

Labiausiai nustebino mugės didis, ji yra išsidėsčiusi lygiagrečiai su Temze, todėl ganėtinai ilga, namukų skaičiaus nepasakysiu, bet jų tikrai daug. Dar ypatingai nustebino ta kultūrinė virtuvių įvairovė, galima paragauti nuo tailandietiškų iki turkiškų maisto patiekalų, visos kitos prekės ganėtinai panašios kaip ir Lietuvoje, kalėdinės skulptūrėlės ir t.t.".

Šiek tiek didesnės kainos

Be Londono miesto mugės šalia Temzės, Ugnė aplankė ir ypatingai mėgiamą turistų miestelį Canterbury. Užsukusią į parduotuvių alėją, Ugnę pasitiko šurmulys ir kiek didesnės nei Lietuvoje kainos.

„Mes vykome į pajūrį, todėl ir nusprendėme užsukti į Canterbury, apsipirkti parduotuvėse. O toje pagrindinėje parduotuvių alėjoje vyko Kalėdinė mugė. Mane nustebino, kad grojo gyva muzika, buvo daug žmonių, o taip pat didelis šurmulys. Kalbant apie kainas, tai man atrodė šiek tiek didesnės, negu Lietuvos Kalėdiniame miestelyje, bet nežinau, kaip yra šiemet. Kiek pamenu užpernai mane labai nustebino ganėtinai didelės Lietuvoje kainos, tai iš tiesų lietuvio kišenei tai yra įperkama. Visokie burgeriai, hotdogai, tai sakyčiau, kad tokios pat kainos.

Dar pastebėjau, jog Anglijoje žmonės yra labiau atsipūtę dėl koronaviruso situacijos ir daug kas tame Kalėdiniame miestelyje vaikšto be kaukių, ramesnių žmonių įspūdis".

Kaip tikina vilnietė, lietuvių Anglijos mugėse nesutiko, bet nemažai girdėjo kaimyninių šalių kalbomis kalbančių žmonių.

„Ne, bent jau mugėje prie Temzės labai ieškojau kažkokio rytų Europos maisto kioskelio ar lietuviškų patiekalų, bet turbūt praėjau arba nepamačiau, o Canterbury miestelyje labai daug girdėjau, kaip ir britų, taip ir rusiškai ar lenkiškai kalbančių žmonių, o lietuvių nesutikau".

Ugnė pastebėjo, kad Anglijos miestuose, kaip ir daugelyje šalių, verslai jau spėjo pasipuošti ir skleidžia šventinę nuotaiką, tuo metu gyventojai dar neskuba kabinti papuošimų ant savo namų.

„Kol kas Anglijoje gyvenamuosiuose rajonuose žmonės dar neskuba puoštis, ten labai išpuoštų namų nemačiau, bet prekybos centrai yra pasipuošę. Yra vienas didžiausių prekybos centrų, vadinasi Westfield (White City), tai ten jau veikia Kalėdinis miestelis su atrakcionais, yra vietų atsisėsti išgerti karšto vyno ir yra papuošta didelė eglė. Ten irgi yra labai įdomių papuošimų, pavyzdžiui, britiškas automobilis iš lempučių. Dar praeitą savaitę bandžiau Londone apsipirkti kalėdiniame išpardavime, viskas buvo reklamuojama, ruošiamasi juodajam penktadieniui".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)