Panašu, kad Katedros aikštėje susirinko ne kelios dešimtys ar keli šimtai žmonių, o tūkstančiai. Iki eglutės įžiebimo likus valandai jų tik daugėja. Minioje nesilaikoma atstumų, daugelis nedėvi kaukių. Vaizdas primena priešpandeminius laikus.

Lapkričio 24 dieną šventinėje spaudos konferencijoje, kurioje buvo pristatyta šių metų „Kalėdų sostinėje“ programa ir svarbiausios šalies Kalėdų eglės idėja, organizatoriai akcentavo – šventę sostinės gyventojai bei svečiai šiais metais turės stebėti prie televizijos ekranų.

Rotušės aikštė, eglutės įžiebimas

„Kviečiame pasilikti savo namuose, artimųjų rate, įsipilti imbierinės arbatos ir jaukiai pasižiūrėti koncertą, nes eglė mus džiugins iki pat sausio 9 dienos. Tai tikrai bus dienų ir vakarų, kai galėsime ateiti su savo šeimomis ir pasigrožėti egle Katedros aikštėje“, – spaudos konferencijoje tądien sakė Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Visgi, kaip ir pernai, taip ir šiais metais, eglutės įžiebimas tarsi saldainis žmones traukia nepaisyti rekomendacijų. Pavakarę pagrindinėse sostinės gatvėse, vedančiose link Katedros aikštėje stovinčios Kalėdų eglės, lyg skruzdėlės iš gatvių ir gatvelių renkasi sostinės gyventojai. Gedimino prospektu žingsniuoja taip pat daug miestiečių, kad Katedros aikštėje išvengta labai didelių susibūrimų.

Policijos pareigūnai prie Katedros aikštės reguliuoje eismą, formuojasi automobilių spūstys.

Prieš įžiebiant eglę, „Delfi“ kalbinti pareigūnai sakė, jog aikštėje kol kas jokių incidentų nebuvo, tačiau, stebėdami gausią minią, įspėja, kad „čia visos linksmybės prasidės tik vėliau, dar anksti“.

Pirmasis iš didžiųjų Lietuvos miestų eglutę vakar įžiebė Panevėžys. Čia išvengta gyventojų susibūrimo, nes tiksli įžiebimo data iki paskutinės akimirkos buvo slepiama.

„Rūpinamės panevėžiečių sveikata, tad dėl šalyje susiklosčiusios nepalankios epidemiologinės situacijos, vengdami papildomų rizikų neorganizavome šventinio koncerto ir kitų renginių. Šiemet eglutė įsižiebė be didelio šurmulio, bet tikime, kad papuoštas miestas dovanos visiems šventinę nuotaiką. Linkiu malonaus švenčių laukimo“, – vakar sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Prieš pusvalandį Kaune eglutė taip pat įžiebta be didelio žmonių srauto. Dėl sudėtingos epideminės situacijos kauniečiai raginti likti namuose ir renginį stebėti televizijos ekranuose: Rotušės aikštę apjuosė tvoros, policijos bei apsaugos darbuotojų postai. Šventinį koncertą „gyvai“ galėjo stebėti tik specialius kvietimus gavę, suaugusiųjų lydimi neįgalūs bei
globojami vaikai.
Rotušės aikštė, eglutės įžiebimas

Vilniaus miesto eglutės įžiebimas įvyks jau netrukus, jį stebėti galite tiesiogiai „Delfi“ portale. Sostinės gyventojų, kurie nusprendė įžiebimo akimirką stebėti gyvai, nuotaikomis ir komentarais tiesiogiai dalinsis „Delfi“ žurnalistė Kristina Pocytė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)